Bulviniai suktinukai su grybais

Kategorija: Grybų patiekalai / Bulvių patiekalai


Bulviniai suktinukai su grybais

Paskelbė:
09 Kovo 2020
Jums reikės:
  • 800 g. bulvių
  • 200 g. pievagrybių ar miško grybų
  • 100 ml. pieno
  • 25 g. sviesto
  • 1 morka
  • 2 svogūnai
  • 4 kiaušiniai
  • 3 šaukštai aliejaus
  • 2 šaukštai džiūvėsėlių
  • sauja žalumynų
  • malti pipirai
  • druska

  1. Bulves nuskutame, išverdame ir sugrūdame į košę su pienu, sviestu, kiaušiniais bei smulkintais žalumynais. Viską gerai išmaišome.
  2. Svogūnus ir morką susmulkiname ir pakepiname aliejuje, kol gražiai pagels. Išgriebiame iš keptuvės ir atidedame į šalį.
  3. Toje pačioje keptuvėje pakepiname supjaustytus pievagrybius ar kitus mėgstamus grybus, kol skystis išgaruos.
  4. Sumaišome grybus su daržovėmis, pagardiname druska bei pipirais.
  5. Iš bulvių košės darome paplotėlius, uždedame įdaro ir formuojame suktinukus.
  6. Apvoliojame juos džiūvėsėliuose ir kapame kol apsitrauks rusva plutele.
  7. Skanaus  Tinka tiekti su troškinta mėsa, kepsniais, virta ar kepta paukštiena.
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: