Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su grybais (pievagrybiais)
Kategorija: Grybų patiekalai
Seniau mano šeimai tokie sluoksniuotos tešlos pyragėliai su grybais patikdavo tik virti aliejuje, o aš asmeniškai tokius labai retai norėdavau gaminti. Įdarui gamindama tik miško grybus. Dabar su šeima padarėme nuolaidos iš abiejų pusių - jie sutinka, kad pyragėliai būtų iškepti orkaitėje, o aš vietoje miško grybų pasirenku pievagrybius - kaip jie mėgsta. O pievagrybių pliusas, kad galima gaminti ištisus metus. Šitaip atradome visai šeimai tinkantį receptą, kuriuo šį kartą ir pasidalinu! :)
1. Pirmiausia pasidėkite tešlą ten, kur ji turi perspektyvą atšilti. Ant keptuvės užpilkite aliejaus, pašildykite ant nedidelės kaitros ir suberkite smulkiai pjaustytus svogūnus.
2. Kepinkite ant nedidelės ugnies maišydami kol pasidarys skaidrūs.
3. Suberkite tarkuotas morkas ir toliau kepinkite maišydami. Gali būti, kad morkos sugers visus riebalus ir pasidarys visiškai sausos – nepilkite be proto riebalų, geriau užbarstykite druskos. Tuo metu morkos išskirs sultis ir pradės jose troškintis.
4. Berkite gabalėliais supjaustytus šampinjonus. Jie irgi paleis sulčių.
5. Nuplautus grybus pasidėkite ant lentelės ir dideliu peiliu supjaustykite į betkokios formos gabaliukus.
6. Svogūnus, morkas ir grybus su druska troškinkite ant keptuvės. Maišykite nebūtinai nuolat, bet laikas nuo laiko. Po kurio laiko atsiras skysčio, bet kaitinant jis nugaruos. Tada maždaug tuo metu, kai nebeliks skysčio, įdaras jau ir bus gatavas. Paragaukite. Ar užtenka druskos? Galite užberti šiek tiek juodų maltų pipirų. Palikite įdarą atvėsti.
7. Šiame recepte parašiau, kad reikia 300 gramų grybų, bet čia labai apytikslis skaičius. Vienas dalykas, aš pati niekad tiksliai nesveriu. Kitas dalykas – įdaro kiekis priklauso nuo jūsų sugebėjimo jį uždaryti į pyragėlius. Galite daryti viena megapyragėlį - į visą tešlą sudėti visą įdarą. O jei tešla bus pjaustyta gabaliukais, tai kuo mažesni tie gabaliukai, tuo mažiau įdaro galėsite įdėti (kalbu apie bendrą kiekį). Jei sluoksniuotą tešlos lakštelį pjaustysite į tris dalis, ant kiekvieno iš jų reikės maždaug šaukštelio įdaro.
8. Apie sluoksniuotą tešlą – ją galite pakočioti kočėlu, bet nesuspauskite į gniutulą ir minkykite, todėl geriau rinkitės tokias formas, kad neliktų nuopjovų - kvadratukus ar trikampius. Mes naudojame sluoksniuotą mielinę tešlą - galima ir bemielę.
9. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Skardą su pyragėliais kiškite į orkaitę, kai ji jau būna įkaitusi. Kada pyragėliai iškepa, pasimatys iš jų išvaizdos. Trunka 12-20 minučių. Skanaus!
Ingredientai
- mielinė sluoksniuota tešla: 1 pakelis
- pievagrybiai: 300 gramų
- svogūnai: 1 vienetas
- morka: 1 vienetas
- aliejus arba sviestas: 2 šaukštai
- druska
- pipirai
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia pasidėkite tešlą ten, kur ji turi perspektyvą atšilti. Ant keptuvės užpilkite aliejaus, pašildykite ant nedidelės kaitros ir suberkite smulkiai pjaustytus svogūnus.
2. Kepinkite ant nedidelės ugnies maišydami kol pasidarys skaidrūs.
3. Suberkite tarkuotas morkas ir toliau kepinkite maišydami. Gali būti, kad morkos sugers visus riebalus ir pasidarys visiškai sausos – nepilkite be proto riebalų, geriau užbarstykite druskos. Tuo metu morkos išskirs sultis ir pradės jose troškintis.
4. Berkite gabalėliais supjaustytus šampinjonus. Jie irgi paleis sulčių.
5. Nuplautus grybus pasidėkite ant lentelės ir dideliu peiliu supjaustykite į betkokios formos gabaliukus.
6. Svogūnus, morkas ir grybus su druska troškinkite ant keptuvės. Maišykite nebūtinai nuolat, bet laikas nuo laiko. Po kurio laiko atsiras skysčio, bet kaitinant jis nugaruos. Tada maždaug tuo metu, kai nebeliks skysčio, įdaras jau ir bus gatavas. Paragaukite. Ar užtenka druskos? Galite užberti šiek tiek juodų maltų pipirų. Palikite įdarą atvėsti.
7. Šiame recepte parašiau, kad reikia 300 gramų grybų, bet čia labai apytikslis skaičius. Vienas dalykas, aš pati niekad tiksliai nesveriu. Kitas dalykas – įdaro kiekis priklauso nuo jūsų sugebėjimo jį uždaryti į pyragėlius. Galite daryti viena megapyragėlį - į visą tešlą sudėti visą įdarą. O jei tešla bus pjaustyta gabaliukais, tai kuo mažesni tie gabaliukai, tuo mažiau įdaro galėsite įdėti (kalbu apie bendrą kiekį). Jei sluoksniuotą tešlos lakštelį pjaustysite į tris dalis, ant kiekvieno iš jų reikės maždaug šaukštelio įdaro.
8. Apie sluoksniuotą tešlą – ją galite pakočioti kočėlu, bet nesuspauskite į gniutulą ir minkykite, todėl geriau rinkitės tokias formas, kad neliktų nuopjovų - kvadratukus ar trikampius. Mes naudojame sluoksniuotą mielinę tešlą - galima ir bemielę.
9. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Skardą su pyragėliais kiškite į orkaitę, kai ji jau būna įkaitusi. Kada pyragėliai iškepa, pasimatys iš jų išvaizdos. Trunka 12-20 minučių. Skanaus!
Pyragėliai su džiovintais grybais
Pyragėliai su grybais
SLUOKSNIUOTOS TEŠLOS KREPŠELIAI SU GRYBAIS
Nesaldūs pyragėliai su grybais
Sūrio ir kumpio pyragėliai
Greiti pyragėliai su mėsa arba beveik kibinai
Bulvių pyragėliai
Tešla minkštutėlė, lyg pagalvė, tik vieno ingrediento dėka
Trapūs pyragėliai
Greitas sluoksniuotos tešlos obuolių pyragas
Troškinti grybai su sviestu, grietine ir svogūnais
SLUOKSNIUOTOS TEŠLOS IR DEŠRELIŲ UŽKANDIS
Bulviniai suktinukai su grybais
Nesaldūs užkandiniai pyragėliai su faršu
Pyragėliai su grybais
Kreminė miško grybų sriuba
Mille Feuille (tūkstantalapis - sluoksniuotos tešlos pyragėliai su kremu)
Pica su malta mėsa ir grybais
Orkaitėje keptas omletas su grybais
Saldūs pyragėliai su riešutais ir šokoladiniu glajumi
Sluoksniuotos tešlos suktinukai su saulėje džiovintais pomidorais
Kuskusas su miško grybais
BULVINIAI "ZRAZAI" SU GRYBAIS
Soti bulvių mišrainė su grybais