Milijono vertas užkandis! Užkepti pievagrybiai česnakiniame padaže
Kategorija: Grybų patiekalai / Užkandžiai
Trumpai tariant - privalote tokius pievagrybius išmėginti, gal net didžiausioms metų šventėms.
1. Iš pradžių sumaišykite aliejų, druską bei pipirus.
2. Apliejame gautu mišiniu pievagrybius.
3. Tuomet dėkite vienu sluoksniu į kepimo skardą ir kepkite 200 laipsnių temperatūroje, kol jie nepradės karamelizuotis, maždaug 20 minučių, kartas nuo karto pamaišydamos.
4. Po to ištirpinkite sviestą ant vidutinio kaitrumo ugnies, tirpinkite porą minučių, kol tampa auksaspalvis.
5. Nuimkite nuo ugnies ir permaišykite su susmulkintu česnaku, čiobreliu bei citrinų sultimis.
6. Paskui apliekite keptus pievagrybius sviesto mišiniu.
7. Pasūdykite ir berkite pipirų pagal savo skonį. Lepinkitės!
Ingredientai
- pievagrybių: 450 gramų
- sviesto: 55 gramų
- aliejaus: 1 valgomojo šaukšto
- citrinos sulčių: 1 valgomojo šaukšto
- druskos
- pipirų
- čiobrelio: 1 arbatinio šaukštelio
- česnako: 2 skiltelių
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių sumaišykite aliejų, druską bei pipirus.
2. Apliejame gautu mišiniu pievagrybius.
3. Tuomet dėkite vienu sluoksniu į kepimo skardą ir kepkite 200 laipsnių temperatūroje, kol jie nepradės karamelizuotis, maždaug 20 minučių, kartas nuo karto pamaišydamos.
4. Po to ištirpinkite sviestą ant vidutinio kaitrumo ugnies, tirpinkite porą minučių, kol tampa auksaspalvis.
5. Nuimkite nuo ugnies ir permaišykite su susmulkintu česnaku, čiobreliu bei citrinų sultimis.
6. Paskui apliekite keptus pievagrybius sviesto mišiniu.
7. Pasūdykite ir berkite pipirų pagal savo skonį. Lepinkitės!
Raktažodžiai:
grybai, pievagrybiai, sviestas, aliejus, citrinos sultys, druska, pipirai, ciobrelis, cesnakas, uzkandis, grybu uzkandis
KREVETĖMIS ĮDARYTI PIEVAGRYBIAI
Keptų krabų lazdelių mišrainė
Veganiški sojų kukuliai su pievagrybiais ir sojos grietinėlės padažu
MIEŽIŲ KOŠĖ SU GRYBAIS IR TOFU
BUROKĖLIŲ SRIUBA SU GRYBAIS
MAKARONAI SU ŠPINATAIS, PIEVAGRYBIAIS IR KARAMELIZUOTAIS SVOGŪNAIS
MAKARONAI CITRININIAME SŪRIO PADAŽE SU VIŠTIENA
Silkė su svogūnais, salierais ir pievagrybiais
ŽUVIES KUKULIAI ČESNAKINIAME GRIETINĖLĖS PADAŽE
Keptuvėje keptos kepenėlės su pievagrybiais ir svogūnais
Šonkauliukai su imbieru
Greitas širdelių troškinys su daržovėmis - nustebino ne vieną svečią!
Midijos česnakiniame grietinėlės padaže
Blynai su bulvių koše
BULVINIAI BLYNAI SU PRIEDAIS
Makaronai su pievagrybiais ir rūkyta mėsyte
TRINTA PIEVAGRYBIŲ SRIUBA PAGAL JELENĄ
MAKARONAI SU DARŽOVĖMIS IR MISO PADAŽU
Baravykų sriuba
Silkė su svogūnais, salierais ir pievagrybiais
Vegetariška lazanija su daržovėmis ir grybais
LĘŠIŲ MALTINUKAI
Ant žarijų kepti grill pievagrybiai
Ant žarijų kepti grill pievagrybiai