Ant žarijų kepti grill pievagrybiai
Kategorija: Grybų patiekalai
Tai yra vienas mėgstamiausių mano pievagrybių receptų, o gal net ir pats mėgstamiausias. Prieskoniai suteikia jiems visai kitokį atspalvį bei itin maloniai nustebina. Šį kartą pateikiu du variantus, gaminant tiek keptuvėje, tiek ir ant laužo.
1. Ant laužo: Gaminant ant laužo reikia pamarinuoti grybus, tam sumaišykite išspaustus česnakus ir prieskonus. Tada pievagrybius gerai apvoliokite juose. Palaikykite maždaug 60 minučių, supilkite vyną (šaldytuve galite laikyti ir per visą naktį).
2. Galima kepti tiek ant grotelių, tiek suvėrusios ant medinių iešmelių. Nepamirštame medinių iešmelių bent 30 minučių pamirkyti vandenyje, šitaip jie nesudegs ant laužo.
3. Keptuvėje: Gaminant keptuvėjė iš pradžių trumpai apkepkite sukapotus česnakus alyvuogių aliejuje. Tada dėkite pievagrybius. Geriausia pasirinkti didesnę keptuvę arba apkepti per kelis kartus, kad grybai nebūtu susispaudę, tuomet jie nepajuoduos.
4. Galiausiai dedame likusius pagardus, vyną bei kepame, kol nugaruos skystis, o grybai bus lipnūs ir blizgūs. Galite mėgautis tiek karštais, tiek šaltais!
Ingredientai
- pievagrybiai: 200 gramų
- česnakas: 3 skiltelių
- pomidorų padažas: 2 valgomųjų šaukštų
- alyvuogių aliejus: 2 valgomųjų šaukštų
- džiovintas raudonėlis: 1 valgomojo šaukšto
- baltas vynas: 2 valgomųjų šaukštų
- druska: žiupsnelio
- pipirai: žiupsnelio
Recepto paruošimas
1. Ant laužo: Gaminant ant laužo reikia pamarinuoti grybus, tam sumaišykite išspaustus česnakus ir prieskonus. Tada pievagrybius gerai apvoliokite juose. Palaikykite maždaug 60 minučių, supilkite vyną (šaldytuve galite laikyti ir per visą naktį).
2. Galima kepti tiek ant grotelių, tiek suvėrusios ant medinių iešmelių. Nepamirštame medinių iešmelių bent 30 minučių pamirkyti vandenyje, šitaip jie nesudegs ant laužo.
3. Keptuvėje: Gaminant keptuvėjė iš pradžių trumpai apkepkite sukapotus česnakus alyvuogių aliejuje. Tada dėkite pievagrybius. Geriausia pasirinkti didesnę keptuvę arba apkepti per kelis kartus, kad grybai nebūtu susispaudę, tuomet jie nepajuoduos.
4. Galiausiai dedame likusius pagardus, vyną bei kepame, kol nugaruos skystis, o grybai bus lipnūs ir blizgūs. Galite mėgautis tiek karštais, tiek šaltais!
Raktažodžiai:
pievagrybiai, grybai, cesnakas, pomidoru padazas, raudonelis, vynas, baltas vynas, pipirai, druska
Ant žarijų kepti grill pievagrybiai
KEPTA ŠONINĖ ANT LAUŽO
Keptuvėje kepta silkė alaus tešloje
Tikras plovas ant laužo su aviena (arba jautiena ar kiauliena)
PIEVAGRYBIŲ KIŠAS
Triušienos vėrinukai su paprika ir pievagrybiais
Kiaulienos iešmeliai orkaitėje
Keptuvėje kepti pievargybiai su grietine ir soja
Šniceliai su balta duona ir padažu
Kepti pievagrybiai
Troškinti kalakutienos faršo kukuliai pievagrybių ir grietinėlės padaže
KIAULIENOS ZRAZAI SU GRYBAIS
Spageti makaronai su voveraičių padažu
Vištienos kumpelių iešmeliai kepti orkaitėje
Šašlykai greituoju būdu..
Naminis obuolių vynas
Mielinės spurgos su džemu
VEGETARIŠKA KUSKUSO IR DARŽOVIŲ UŽKEPĖLĖ
Orkaitėje keptas kalakuto kumpis su medumi
MARINATAS SU APELSINAIS VIŠTIENAI
Bulvių kotletai (su įdaru arba be)
Ant grotelių kepti avienos šonkauliukai
Aštrūs vištienos sparneliai, kepti kamado
Grilyje keptos krevetės su daržovėmis