Troškinta grybų mišrainė su daržovėmis

Kategorija: Grybų patiekalai / Salotos, mišrainės


Troškinta grybų mišrainė su daržovėmis

Paskelbė:
18 Vasario 2022
Man asmeniškai tai ši mišrainė labiausiai tinka prie žuvies patiekalų, o vyras ją tepa ant duonos. 



Ingredientai



  • grybai: 4 kilogramų
  • svogūnai: 4 kilogramų
  • morkos: 4 kilogramų
  • cukinijos: 4 kilogramų
  • pomidorai: 4 kilogramų
  • obuolių actas: 100 mililitrų (arba 80 mililitrų paprasto acto)
  • aliejus: 2 stiklinių
  • druska: 4 šaukštų
  • cukrus: 4 šaukštų
  • malti juodieji pipirai: 1 šaukšto


Recepto paruošimas



1. Pirmiausia pasirinktus grybus nuvalome ir apverdame. Stambesnius, jeigu norisi, galite ir supjaustyti.
2. Tuomet svogūnus supjaustome kubeliais.
3. Morkas sutarkuojame arba tiesiog supjaustome šiaudeliais.
4. Cukinijas nulupame, išimame sėklas ir supjaustome kubeliais.
5. Pomidorų viršūnėles įpjauname (padarysima tarsi iksą), nuplikome verdančiu vandeniu ir pamerkiame į šaltą vandenį, tada nulupame odeles.
6. Po to į didelį puodą pilame aliejų, sudedame svogūnus, morkas, cukinijas ir viską šiek tiek patroškiname.
7. Paskui sudedame pasmulkintus pomidorus bei grybus. Beriame druską, pipirus ir cukrų. Troškiname, vis pamaišydami, maždaug pusvalandį.
8. Į pabaigą supilame actą, išmaišome ir dar kartą užkaitiname. Paragaujame, ar pagal skonį viskas tinka. Jeigu atrodo, kad kažko trūksta, tai pridedame.
9. Kol mišrainė dar kartą, sudedame ją į iškaitintus stiklainius ir sandariai užsukame švariais bei dezinfekuotais dangteliais.
10. Stiklainius sustatome apverstus "aukštyn kojomis, uždengiame stora kaldrą (aš naudoju žieminę) ir paliekame, kol visiškai pilnai atvės.
11. Po to laikome kažkur vėsiai. Aš pati laikau rūsyje. Skanaus!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: