Konservuoti grybai savo sultyse
Kategorija: Grybų patiekalai
Mūsų visai šeimai tokiu būdu konservuoti grybai yra patys tobuliausi.
1. Pirmiausia nuvalytus jaunus vienos rūšies grybus gerai nuplaukite.
2. Tuomet sumaišykite su druska ir prieskoniais. Troškinkite vis pamaišydami uždengtame puode maždaug 20 minučių.
3. Bebaigiant troškinti, įberkit ant peilio galo citrinos rūgšties bei žiupsnelį kmynų.
4. Grybai sudėkite į sterilizuotus stiklainius, pridenkite paruoštais dangteliais ir kaitinkite puode su verdančiu vandeniu.
5. Tam reikalui yra naudojamas didelis puodas, ant kurio dugno yra patiesiamas rankšluostukas arba tiesiog audinio gabaliukas, kad stiklainis nestovėtų ant pliko puodo dugno. Tada yra įpilama vandens ir jis yra užverdamas. Tuomet pastatomas stiklainis ir pridengiamas sterilizuotu dangteliu (arba keli, jeigu telpa į puodą).
6. 0,5 litro stiklainius kaitinkite 40 minučių, o 1 litro - 60 minučių.
7. Po to stiklainius hermetiškai uždarykite. Skanaukite!
Ingredientai
- grybų: 1 kilogramo
- druskos: 30 gramų
- lauro lapų: 2
- juodųjų pipirų grūdelių: 3
- kvapiųjų pipirų grūdelių: 3
- kmynų: žiupsnelio
- citrinos rūgšties: ant peilio galo
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia nuvalytus jaunus vienos rūšies grybus gerai nuplaukite.
2. Tuomet sumaišykite su druska ir prieskoniais. Troškinkite vis pamaišydami uždengtame puode maždaug 20 minučių.
3. Bebaigiant troškinti, įberkit ant peilio galo citrinos rūgšties bei žiupsnelį kmynų.
4. Grybai sudėkite į sterilizuotus stiklainius, pridenkite paruoštais dangteliais ir kaitinkite puode su verdančiu vandeniu.
5. Tam reikalui yra naudojamas didelis puodas, ant kurio dugno yra patiesiamas rankšluostukas arba tiesiog audinio gabaliukas, kad stiklainis nestovėtų ant pliko puodo dugno. Tada yra įpilama vandens ir jis yra užverdamas. Tuomet pastatomas stiklainis ir pridengiamas sterilizuotu dangteliu (arba keli, jeigu telpa į puodą).
6. 0,5 litro stiklainius kaitinkite 40 minučių, o 1 litro - 60 minučių.
7. Po to stiklainius hermetiškai uždarykite. Skanaukite!
Raktažodžiai:
grybai, druska, lauro lapai, kmynai, citrinos rugstis, konservuoti grybai, juodieji pipirai
RECEPTAS: MARINUOTI GRYBAI
Česnakiniai grybai
Troškinti grybai su sviestu, grietine ir svogūnais
Marinuoti grybai žiemai
Marinuoti grybai
Marinuoti baravykai 3
Marinuoti baravykai žiemai 2
Marinuoti kelmučiai - grybai
Troškinta vištiena (vištienos "tušonkė")
Kieti - traškūs rauginti agurkai
Keptuvėje kepti grybai su grietine ir bulvėmis
Kaip sterilizuoti stiklainius?
BUROKĖLIŲ SRIUBA SU GRYBAIS
Su želatina marinuoti pomidorai
Marinuota cukinija
Senoviškai marinuoti baravykai
TROŠKINTI GRYBAI SU ŠONINE IR GRIETINĖLE
TROŠKINTI RAUGINTI KOPŪSTAI SU DŽIOVINTAIS GRYBAIS
Troškinta grybų mišrainė su daržovėmis
AVIENOS PLOVAS
Ankštinės pupelės su grybais
KALAKUTIENOS IR ANAKARDŽIŲ RIEŠUTŲ TROŠKINYS
VIŠTIENOS APKEPAS SU SŪRIU IR GRYBAIS
Marinuoti baravykai