KK+ marinatas vištienai su actu
Kategorija: Kamado Bono patiekalų receptai / Padažų, užpilų, pagardų receptai

Šį kartą pasidalinsiu su Jumis dviem marinato receptais. Antras variantas yra skirtas tuo atveju, jeigu yra sunkumų įsigyti 70% acto rūgšties, tada galima panaudoti 9%, tik pats receptas šiek tiek keisis. Abu variantas puikūs. Pamėginkite.
1. Pirmiausia užvirinkite vandenį. Ištirpinkite druską, cukrų, suberkite pipirus ir lauro lapus.
2. Po to atvėsinkite, sudėkite stambiai supjaustytus česnakus ir supilkite actą. Vištienos marinatas paruoštas.
3. Dėkite vištienos ketvirčius, kulšeles, šlauneles arba visą vištą (ar kitą paukštį, tinka ir žuvis ir kiauliena). Laikykite marinate maždaug 12-24 valandas. Kuo ilgiau išlaikysite, tuo bus aštresnis acto skonis.
4. Po to nusausinkite ir rūkykite grilyje maždaug 1,5-2 valandas 120-135 laipsnių temperatūroje iki vidinės 74 laipsnių temperatūros (būtinai rekomenduoju įsigyti maisto termometrą). Nepražiopsokite, nes kitaip mėsa gausis sausa. Skanaus!
5. Patarimas: Dūmui geriausia yra naudoti alksnį, bet tinka ir obelis, vyšnia.
Ingredientai
- Pirmam variantui:
- vanduo: 5 litrų
- druska: 500 gramų (taip tikrai 500, ne 50)
- cukrus: 150 gramų
- 70% acto rūgštis: 150 mililitrų
- česnakas: 5 skiltelių
- lauro lapai: 4
- juodieji ir kvapieji pipirai (žirneliais)
- Antram variantui:
- vanduo: 5 litrų
- druska: 600 gramų
- cukrus: 180 gramų
- 9% actas: 1170 mililitrų
- česnakas: 6 skiltelių
- lauro lapai: 4
- juodieji ir kvapieji pipirai (žirneliais)
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia užvirinkite vandenį. Ištirpinkite druską, cukrų, suberkite pipirus ir lauro lapus.
2. Po to atvėsinkite, sudėkite stambiai supjaustytus česnakus ir supilkite actą. Vištienos marinatas paruoštas.
3. Dėkite vištienos ketvirčius, kulšeles, šlauneles arba visą vištą (ar kitą paukštį, tinka ir žuvis ir kiauliena). Laikykite marinate maždaug 12-24 valandas. Kuo ilgiau išlaikysite, tuo bus aštresnis acto skonis.
4. Po to nusausinkite ir rūkykite grilyje maždaug 1,5-2 valandas 120-135 laipsnių temperatūroje iki vidinės 74 laipsnių temperatūros (būtinai rekomenduoju įsigyti maisto termometrą). Nepražiopsokite, nes kitaip mėsa gausis sausa. Skanaus!
5. Patarimas: Dūmui geriausia yra naudoti alksnį, bet tinka ir obelis, vyšnia.
Panašūs receptai

Naminiai krienai su burokėliais

Raudonųjų serbentų padažas paukštienai žiemai

Kiniškas slyvų padažas mėsai/vištienai

Naminis, paprastas ir skaidrus vištienos sultinys

Gurmaniškas svogūnų pagardas prie kepsnių ar mėsainių

Raudonų serbentų pagardas

Adžika su cukinijomis

Kepta višta kamado kepsninėje

Vištienos kepenėlių paštetas su voveraitėmis

Cezario salotų padažas su majonezu ir garstyčiomis

Paprastas, naminis vištienos kepenėlių paštetas pagal Beatą

Prancūziškas kepenėlių paštetas su džiovintomis slyvomis - geriausias receptas