Karamelinis tortas Karvutė - saldus, tirpstantis burnoje tortas
Kategorija: Desertai
Lengvai karamelinis, saldus, tirpstantis burnoje tortas. Būtinai pasigaminkite ir pasilepinkite tobulu desertu.
1. Kepkite biskvitą: Kiaušinius išplakite su druska ir cukrumi iki standžių putų, kol jų apimtis padidėja (maždaug 10 minučių).
2. Paskui suberkite persijotus miltus į kiaušinių masę ir atsargiai, šluotele išmaišykite padarydamos kuo mažiau judesių iš apačios į viršų. Kepimo formos (aš pati naudojau 26 centimetrų skersmens) dugną išklokite su kepimo popieriumi, joje paskirstykite tešlą.
3. Kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug pusvalandį.
4. Atvėsusį biskvitą perpjaukite į 3 dalis.
5. Biskvitų sulaistymui: Karštame vandenyje ištirpinkite cukrų, palikite atvėsti. Įpilkite citrinos sultis, išmaišykite.
6. Ruoškite kremą: Sumaišykite maskarponės sūrį su virtu kondensuotu pienu iki vientisos glotnios konsistencijos.
7. Atskirame inde iki standumo išplakite grietinėlę. Ją dalimis įmaišykite į sūrio masę.
8. Surinkite tortą: Į tortinę sudėkite pirmą biskvito lakštą. Jį sulaistykite, aptepkite virtu kondensuotu pienu. Ant jo dėkite trečdalį paruošto kremo.
9. Paskui dėkite antrą biskvito lakštą, jį taip pat sulaistykite, aptepkite virtu kondensuotu pienu ir sudėkite ant jo dar trečdalį kremo.
10. Ant viršaus sudėkite likusį sulaistytą biskvito lakštą. Tortą aptepkite likusiu kremu ir puoškite pagal savo norus ir fantaziją. Lepinkitės!
Ingredientai
- Biskvitui:
- kiaušiniai: 6
- cukraus pudra: 145 gramų
- miltai: 145 gramų
- druska: žiupsnelio
- Biskvitų sulaistymui:
- citrinos sultys: 1,5 valgomojo šaukšto
- vanduo: 125 mililitrų
- cukrus: 2 valgomųjų šaukštų
- Pertepimui:
- virtas saldintas kondensuotas pienas: pagal skonį
- Kremui:
- riebi grietinėlė: 200 mililitrų
- maskarponės sūris: 250 gramų
- virtas saldintas kondensuotas pienas: 145 gramų
Recepto paruošimas
1. Kepkite biskvitą: Kiaušinius išplakite su druska ir cukrumi iki standžių putų, kol jų apimtis padidėja (maždaug 10 minučių).
2. Paskui suberkite persijotus miltus į kiaušinių masę ir atsargiai, šluotele išmaišykite padarydamos kuo mažiau judesių iš apačios į viršų. Kepimo formos (aš pati naudojau 26 centimetrų skersmens) dugną išklokite su kepimo popieriumi, joje paskirstykite tešlą.
3. Kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug pusvalandį.
4. Atvėsusį biskvitą perpjaukite į 3 dalis.
5. Biskvitų sulaistymui: Karštame vandenyje ištirpinkite cukrų, palikite atvėsti. Įpilkite citrinos sultis, išmaišykite.
6. Ruoškite kremą: Sumaišykite maskarponės sūrį su virtu kondensuotu pienu iki vientisos glotnios konsistencijos.
7. Atskirame inde iki standumo išplakite grietinėlę. Ją dalimis įmaišykite į sūrio masę.
8. Surinkite tortą: Į tortinę sudėkite pirmą biskvito lakštą. Jį sulaistykite, aptepkite virtu kondensuotu pienu. Ant jo dėkite trečdalį paruošto kremo.
9. Paskui dėkite antrą biskvito lakštą, jį taip pat sulaistykite, aptepkite virtu kondensuotu pienu ir sudėkite ant jo dar trečdalį kremo.
10. Ant viršaus sudėkite likusį sulaistytą biskvito lakštą. Tortą aptepkite likusiu kremu ir puoškite pagal savo norus ir fantaziją. Lepinkitės!
Raktažodžiai:
kiausiniai, cukraus pudra, tortas, karamelinis tortas, miltai, druska, vanduo, kondensuotas pienas, grietinele, maskarpone
Skaniausias tortas Paukščių pienas
Tiesiog nepakartojamas: „Rafaelo“ tortas
TORTAS SU MASCARPONE SŪRIU
KONDENSUOTO PIENO PYRAGAS
Aguonų tortas su maskarpone
Šokoladinis tiramisų tortas
Raffaello tortas
Karameliniai susainiai
Tortas Rafaelo svajonė su persikais
Burnoje tirpstantis varškės apkepas su obuoliais
Tortas „Juodasis miškas“
Tortas „Raffaello“
Red velvet tortas su švelniu kremu
Biskvitinis medaus tortas "Sodžius"
Burnoje tirpstantis pyragas su avietėmis
Šokoladinis maskarponės tortas su kava
Tortas Snickers
Nekeptas tortas su želė gabaliukais, grietine ir šokoladu
Burnoje tirpstantis bananų ir obuolių pyragas
Alkava - aguoninis tortas su morengais
Plikytos tešlos tortas Karpatka su plikytu kremu
Raudonojo aksomo tortas
UŽKANDĖLĖ SU GRYBAIS
Tortas "Krepvilis"