Citrininis morenginis vyniotinis, be miltų, su maskarponės kremu

Kategorija: Desertų receptai


Citrininis morenginis vyniotinis, be miltų, su maskarponės kremu

Paskelbė:

Ingredientai

  • Kiaušinių baltymai: 6 vnt.
  • Rafinuotas cukrus: 100 g
  • Cukraus pudra: 100 g
  • Citrinos sultys: iš 1 citrinos
  • Kukurūzų krakmolas: 40 g
  • Maskarponės sūris: 250 g
  • Grietinėlė (35% riebumo): 200 g
  • Vanilės ekstraktas: pagal skonį
  • Cukraus pudra (kremui): 50 g
  • Šviežios braškės: 100 g



Recepto paruošimas

1. Paruoškite biskvitą: Į dubenį įpilkite kiaušinių baltymus, įspauskite citrinos sultis ir pradėkite plakti.

2. Palaipsniui berkite rafinuotą cukrų, plakite, kol masė taps standi ir blizgi.

3. Įsijokite kukurūzų krakmolą ir atsargiai įmaišykite, kad nesumažėtų masės tūris.

4. Kepimas: Paruoštą masę tolygiai paskirstykite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.

5. Paviršių švelniai išlyginkite ir suformuokite raštus šakute.

6. Kepkite iki 150°C įkaitintoje orkaitėje apie 20–30 minučių, kol paviršius taps šviesiai auksinės spalvos.

7. Vyniojimas: Iškepusį biskvitą išimkite iš orkaitės ir dar karštą atsargiai atskirkite nuo kepimo popieriaus.

8. Padėkite ant švaraus kepimo popieriaus ar virtuvinio rankšluosčio ir suvyniokite į ritinį. Palikite atvėsti.

9. Paruoškite kremą: Į dubenį sudėkite maskarponės sūrį, supilkite grietinėlę, įberkite cukraus pudrą ir įlašinkite vanilės ekstrakto. Plakite, kol masė taps puri ir standi.

10. Šviežias braškes nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite mažais gabalėliais. Atsargiai įmaišykite į kremą.

11. Sutepkite vyniotinį: Atvėsusį biskvitą išvyniokite ir tolygiai paskirstykite paruoštą kremą per visą paviršių.

12. Atsargiai suvyniokite atgal į ritinį, stengdamiesi nespausti per stipriai, kad kremas neišbėgtų.

13. Brandinimas: Suvyniotą vyniotinį apvyniokite maistine plėvele arba kepimo popieriumi ir padėkite į šaldytuvą bent porai valandų, o geriausia – per naktį, kad skoniai susijungtų ir desertas sutvirtėtų.


Patiko receptas? Pasidalink!

Dalintis su Facebook