Plikyta tešla. Iš jos galima gaminti plikytus pyragaičius (eklerus).
Kategorija: Desertai
Iš plikytos tešlos gamina skanius pyragaičius ir tortus. Ji gaunasi puiki. Kepiniai iš jos visada švelnūs, minkšti ir neįtikėtinai skanūs. Tešla gaminama labai paprastai, žymiai paprasčiau, nei gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio.
Būtini produktai:
250 ml vandens
100 g sviesto
1 arbatinis šaukštelis druskos
1 arbatinis šaukštelis cukraus
150 g kvietinių miltų
4 kiaušiniai
Pradedame gaminti
Sviestą supjaustome kubeliais.
Į nedidelį puodą pilame vandenį, dedame druskos, cukraus ir paruoštą sviestą. Viską išmaišome ir dedame ant viryklės, kaitiname masę tol, kol ji netaps vienalyte.
Karštą masę nuimame nuo viryklės ir beriame miltus, viską greitai išmaišome iki vienalytės masės.
Prikaistuvį vėl dedame ant viryklės ir paviriname tešlą pastoviai maišydami 2 min. Per tą laiką tešla susimes į kamuolį, o ant dugno susidarys plona plėvelė.
Gatavą tešlą perdedame į dubenį ir įdedame 1 kiaušinį, kruopščiai įmaišome jį. Po to dar vieną ir vėl maišome, ir taip kol nesudėsime visų kiaušinių.
Gatavą tešlą galima naudoti savo nuožiūra. Iš jos galima pagaminti plikytus pyragaičius (eklerus).
Būtini produktai:
250 ml vandens
100 g sviesto
1 arbatinis šaukštelis druskos
1 arbatinis šaukštelis cukraus
150 g kvietinių miltų
4 kiaušiniai
Pradedame gaminti
Sviestą supjaustome kubeliais.
Į nedidelį puodą pilame vandenį, dedame druskos, cukraus ir paruoštą sviestą. Viską išmaišome ir dedame ant viryklės, kaitiname masę tol, kol ji netaps vienalyte.
Karštą masę nuimame nuo viryklės ir beriame miltus, viską greitai išmaišome iki vienalytės masės.
Prikaistuvį vėl dedame ant viryklės ir paviriname tešlą pastoviai maišydami 2 min. Per tą laiką tešla susimes į kamuolį, o ant dugno susidarys plona plėvelė.
Gatavą tešlą perdedame į dubenį ir įdedame 1 kiaušinį, kruopščiai įmaišome jį. Po to dar vieną ir vėl maišome, ir taip kol nesudėsime visų kiaušinių.
Gatavą tešlą galima naudoti savo nuožiūra. Iš jos galima pagaminti plikytus pyragaičius (eklerus).
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
Plikytos tešlos pyragėliai „Paris Brest“ su šokoladiniu kremu
Kiaušinius dažome natūraliai
Nepakartojamo skonio tortas „Napoleonas“
Šventėms – tortas „Snickers“
Tortas su bananais „Kurmio kalnelis“
Išsamus agurkų tręšimo gidas: gausus derlius jus nustebins
Skaniausias faršo užkandis
Sviestinis kremas
Tobulai marinuoti agurkai vos per pusvalandį
PATARIMAI: Ko negalima plauti indaplovėje?
Greiti blynai
Raudonojo aksomo tortas
LABAI SKANUS ŠOKOLADINIS TINGINIO TORTAS
Klasikinis medaus tortas
Kukuliai su bešamelio padažu
Neįtikėtinai skanūs kotletai ir nei gramo mėsos
Velykinis „Napoleonas“
Aš daugiau nebeperku sviesto, o darau jį pati!
Pabandžiusi šitą ploną lavašą, aš nustojau pirkti parduotuvinį!
9 dalykai, kurių jokiu būdu negalima šildyti mikrobangų krosnelėje
Avgolemono sriubyte
NEĮTIKĖTINAI SKANŪS KOTLETAI IR NEI GRAMO MĖSOS
7 skaniausių pasaulyje varškėčių paruošimo paslaptys!