Greitas Obuolių pyragas
Kategorija: Desertai
Sumaišote vos 3 ingredientų stiklines, padarote įdarą – ir viskas: liko tik sulaukti, kol orkaitė užbaigs jūsų pradėtą darbą! Svarbiausia, reikia išsirinkti sultingus obuolius: nuo to priklausys kepinio kokybė. Pyragas išeina švelnus ir skanus. Kas nemėgsta obuolių pyragų? Visi mėgsta: tačiau ne visada yra laiko terliotis su tešla. Tokį kulinarinio meno šedevrą gali padaryti netgi pradedantis kulinaras ir pradžiuginti savo artimuosius skaniu aromatingu kepiniu. Pyragai su obuoliais ir žiemą padovanos jums dalelę saulėtos vasaros.
Reikalingi ingredientai:
Reikalingi ingredientai:
- manų kruopos – 1 stiklinė (160 g)
- kvietiniai miltai – 1 stiklinė (130 g)
- cukrus – 1 stiklinė (180 g)
- kepimo milteliai – 1,5 arbatinio šaukštelio
- obuoliai – 5 vnt
- sviestas – 30 g
- pienas – 1 stiklinė (200 ml)
- citrinos sultys – 2-3 valg.šaukštai
- cukraus pudra – dekoravimui
- Obuolius, kruopščiai nuplautus ir nusausintus, kartu su žievele sutarkuojame stambia trintuve.
- Obuolių masę dedame į dubenį ir apliejame citrinos sultimis. Visus sausus ingredientus maiome viename dubenyje: miltus, cukrų, manų kruopas, kepimo miltelius.
- Patarimas. Galima naudoti kepimo miltelius, pagamintus savo rankomis.
- Pyragui paruošime 20 cm diametro išardomą formą.
- Formą ištepame aliejumi (arba specialia emulsija nuo pridegimo), uždengiame pergamentu ir vėl ištepame.
- Sausą mišinį dalijame į 4 lygias dalis.
- Trintus obuolius dalijame į 3 dalis.
- Į formą beriame pirmą dalį sauso mišinio, išlyginame sluoksnį.
- Dedame obuolius, išlyginame.
- Pakartojame sluoksnius ir baigiame sausu mišiniu.
- Sviestą dedame į pieną, pašildome mišinį ir apliejame pyrago viršų.
- Šakute, plonu peiliu ar virbu subadome visą pyragą, kad pienas pereitų į visus sluoksnius.
- Šauname į įkaitintą iki 180 laipsnių orkaitę 40-50 min.
- Pyragui leidžiame ataušti 10-15 min ir išimame iš formos.
- Viršų pabarstome cukraus pudra.
KONDENSUOTO PIENO PYRAGAS
Kiaušinius dažome natūraliai
Šventėms – tortas „Snickers“
PATARIMAI: Ko negalima plauti indaplovėje?
Veganiškas pyragas su obuoliais be kiaušinių
PURŪS BLYNAI SU OBUOLIAIS
LIETINIAI BLYNAI SU VARŠKE
Orkaitėje kepti mėsos kukuliai padaže
Patarimai, kaip iškepti skaniausius šašlykus: trys originalūs receptai
Tobulai marinuoti agurkai vos per pusvalandį
Beprotiškai skanus užkandis iš lavašo.
Patys skaniausi žemaičių blynai
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
Vištienos kepsnys su sūriu „Žalgiris“, vyšniniais pomidorais ir baziliku
Šaltibarščiai Kitaip
CUKINIJŲ IR MORKŲ APEKPAS SU LAŠIŠA
Salotos „Šviežios“ iš agurkų žiemai
VARŠKĖS SKARELĖS SU OBUOLIAIS
Patarimas, kaip tinkamai užšaldyti produktus: svarbu žinoti vieną taisyklę.
Virtų bulvių blyneliai su daržovėmis
Nepakartojamo skonio tortas „Napoleonas“
Grybų padažas
PERLINIŲ KRUOPŲ KOŠĖ SU GRYBAIS IR DARŽOVĖMIS
Pabandžiusi šitą ploną lavašą, aš nustojau pirkti parduotuvinį!