Žagereliai
Kategorija: Desertų receptai
- miltai: ~180-200 gramų
- kiaušinių tryniai: 3
- druska
- grietinė: 3-4 valgomųjų šaukštų
- kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
- brendis: 1 valgomojo šaukšto
- aliejus (kepimui)
- cukraus pudra (pabarstymui)
- Iš pradžių į dubenėlį įmuškite kiaušinių trynius, įberkite žiupsnelį druskos, įdėkite grietinės, įpilkite brendžio bei gerai išmaišykite. Miltus persijokite su kepimo milteliais bei po truputį dėkite į kiaušinių-grietinės masę.
- Tuomet imkite dalį tešlos, plonai iškočiokite, peiliu supjaustykite tešlos blyną į stačiakampius, juos per vidurį perpjaukite, vieną stačiakampio kraštą persukite per perpjautą vietą.
- Tada kepkite keptuvėje įkaitintame aliejuje iš abejų pusių. Truputį atvėsusius pabarstykite cukraus pudra. Lepinkitės!
Panašūs receptai

Žagarėliai

Sausainiai su persikais

Sausainiai su cinamonu ir džemu

Mielinės spurgos su džemu

Glazūra padengtos mielinės bandelės su cinamonu

Paprasti marmuriniai sausainiai su sviestu ir cukraus pudra

SALDŪS ŠUNIUKAI

Bandelės su dešrelėmis

Spurgos be varškės

Riešutinis pyragas

Eklerai su vaniliniu kremu

Lengvai padaromi žali sausainiai su matcha milteliais