Žagereliai

Kategorija: Desertai


Žagereliai

Paskelbė:
24 Balandžio 2019

    • miltai: ~180-200 gramų
    • kiaušinių tryniai: 3
    • druska
    • grietinė: 3-4 valgomųjų šaukštų
    • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • brendis: 1 valgomojo šaukšto
    • aliejus (kepimui)
    • cukraus pudra (pabarstymui)
  1. Iš pradžių į dubenėlį įmuškite kiaušinių trynius, įberkite žiupsnelį druskos, įdėkite grietinės, įpilkite brendžio bei gerai išmaišykite. Miltus persijokite su kepimo milteliais bei po truputį dėkite į kiaušinių-grietinės masę.
  2. Tuomet imkite dalį tešlos, plonai iškočiokite, peiliu supjaustykite tešlos blyną į stačiakampius, juos per vidurį perpjaukite, vieną stačiakampio kraštą persukite per perpjautą vietą.
  3. Tada kepkite keptuvėje įkaitintame aliejuje iš abejų pusių. Truputį atvėsusius pabarstykite cukraus pudra. Lepinkitės!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: