Eklerai su vaniliniu kremu

Kategorija: Desertai


Eklerai su vaniliniu kremu

Paskelbė:
24 Lapkričio 2021

Ingredientai


  • miltų: 150 gramų
  • pieno: 125 mililitrų (+ 190 mililitrų kremui)
  • vandens: 125 mililitrų
  • sviesto: 125 gramų
  • kiaušinių: 5 (+ 3 trynių kremui)
  • vanilinio cukraus: 3 valgomųjų šaukštų
  • druskos: žiupsnelio


Recepto paruošimas


1. Iš pradžių tešlai užvirkite puode vandenį bei pieną, įmeskite sviestą ir žiupsnelį druskos. Tada suberkite miltus bei gerai išmaišykite, tuomet pakratykite puodą į šalis, kad iš tešlos susiformuotų burbulas. Perdėkite burbulą į dubenį bei po vieną sumuškite kiaušinius, stipriai maišydamos. Sudėkite tešlą į konditerinį maišelį bei spauskite piršto ilgumo volelius į kepimo skardą, išklotą su kepimo popieriumi (aš pati labai mėgstu išspausti ant kiekvieno volelio dar po antrą sluoksnį ant viršaus - šitaip eklerai būna didesni bei gražiau išsipučia kepdami). Kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 10 minučių, po to sumažinkite temperatūrą iki 170 laipsnių bei kepkite dar apie 20 minučių.
2. Kremui trynius išsukite puode su vaniliniu cukrumi, kad neliktų gumuliukų.
3. Tada įdėkite miltų bei gerai išmaišykite. Užvirkite kitame puodelyje pieną bei įmaišykite į trynių masę. Kremą kaitinkite nuolatos maišydamos, kol sutirštės. Kai atvės, prikimškite kremo į eklerus. Galite, jei norisi, pabarstyti cukraus pudra, aš kai kuriuos eklerus dar pašlaksčiau šokoladiniu padažu iš Dr.Oetke arba galite pasigaminti glazūrą (pagal savo norus). Skanaukite!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: