Paprasti marmuriniai sausainiai su sviestu ir cukraus pudra

Kategorija: Desertai


Paprasti marmuriniai sausainiai su sviestu ir cukraus pudra

Paskelbė:
28 Vasario 2024

Ingredientai

  • sviestas: 250 gramų
  • cukraus pudra: 130 gramų
  • vanilinis cukrus: 2 arbatinių šaukštelių
  • kiaušiniai: 1
  • miltai: 500 gramų
  • kepimo milteliai: 2 arbatinių šaukštelių
  • kakavos milteliai: 2 šaukštų



Recepto paruošimas

1. Iš pradžių sviestą kambario temperatūros išplakame su cukraus pudra bei vaniliniu cukrumi iki šviesios purios masės.

2. Tada įmušame kiaušinį bei gerai išplakame.

3. Po truputį įmaišome miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Turi gautis minkoma tešla.

4. Tešlą padaliname į dvi lygias dalis. Į vieną tešlos dalį įminkome kakavos miltelius.

5. Tuomet abi tešlas iškočiojame stačiakampio formos, po to tamsią tešlą uždedame ant šviesios bei susukame vyniotinį.

6. Vyniotinį supjaustome plonomis riekėmis. Iš kiekvienos riekės suformuojame maždaug 3 centimetrų dydžio rutuliuką.

7. Rutuliukus dedame į skardą, kuri išklota kepimo popieriumi 5 centimetrų atstumu vieną nuo kito.

8. Kepame iki 160 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 20 minučių.

9. Atvėsiname. Lepinamės!


Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: