Tortas su grietinės kremu per 15 minučių
Kategorija: Desertų receptai
Tortas su grietinės kremu per 15 minučių – tai puikus pasirinkimas, jei norite greitai pasimėgauti saldžiu desertu, tačiau nesate pasiruošę ilgai praleisti virtuvėje. Šis tortas ypatingas savo paprastumu ir skoniu. Minkštas, šokoladinis biskvitas puikiai dera su lengvu ir gaiviu grietinės kremu, o greitas paruošimas užtrunka vos 15 minučių. Tai tikrai skanus ir patrauklus pasirinkimas tiek šventėms, tiek paprastoms popietėms.
Naudingos Sudedamosios Dalys:
- Kiaušiniai: Kiaušiniai yra vertingas baltymų šaltinis, taip pat juose gausu vitaminų B12 ir A, kurie svarbūs medžiagų apykaitai ir imuninei sistemai.
- Kakava: Kakava turi flavonoidų, kurie pasižymi priešuždegiminėmis ir antioksidacinėmis savybėmis, taip pat mažina širdies ligų riziką.
- Grietinė: Grietinė, ypač su aukštu riebumo kiekiu, yra geras vitamino A ir D šaltinis, kuris prisideda prie sveikų kaulų ir odos.
- Cukraus pudra: Naudojama saldumui suteikti, tačiau ją reikėtų vartoti saikingai, kadangi ji turi daug kalorijų ir nedaug maistinės vertės.
Ingredientai
- vištų kiaušinių: 2
- kvietinių miltų: 6 valgomųjų šaukštų
- kakavos: 2 valgomųjų šaukštų
- cukraus: 4 valgomųjų šaukštų
- pieno: 10 valgomųjų šaukštų
- vanilinio cukraus: 1 arbatinio šaukštelio
- krakmolo: 2 valgomųjų šaukštų
- aliejaus: 6 valgomųjų šaukštų
- kepimo miltelių: 2 arbatinių šaukštelių
- druskos: žiupsnelio
- 30% riebumo grietinė: 250 mililitrų
- cukraus pudros: 3 valgomųjų šaukštų
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia išsijoti miltus su kepimo milteliais, krakmolu ir kakava. Pridedame vanilinio cukraus. Permaišome sausą mišinį iki vientisos masės.
2. Tuomet pasiruošiame švarų dubenį. Įmušame į jį kiaušinius ir suberiame cukrų. Suplakame šluotele iki purumo. Paskui pasūdome ir įpilame pieną. Viską sumaišome iki vientisos masės.
3. Suberiame sausąjį mišinį į kiaušinių-cukraus plakinį. Užmaišome tešlą, kuri turi būti tarsi blynų. Ji neturi būti per tiršta. Į tešlą supilame aliejų. Sumaišome iki vientisos masės. Čia mūsų tešlos paruošimas baigtas.
4. Pasiruošiame stiklinę formą mikrobangų krosnelei. Ištepame ją sviestu. Supilame tešlą į formą. Įdedame į mikrobanginę. Ruošiame nustačius 750 vatų galingumą. Kepimo laikas 9 minutės. Tešla padidės 3 kartus. Ar tortas jau iškepė, patikriname mediniu pagaliuku.
5. Paruoštą biskvitą išimti iš formos. Padaliname biskvitą į 3 papločius. Tai galite padaryti aštriu peiliu arba kulinariniu siūlu. Paliekame papločius atvėsti. O per tą laiką galite paruošti kremą. Tai itin paprasta. Grietinę suplakame su cukraus pudra šluotele arba mikseriu. Torto kremas pagamintas.
6. Torto surinkimui privalu sutepti papločius kremu, vidurinį paplotį reikia sutepti kremu iš abiejų pusių. Sudedame papločius vieną ant kito. Viršutinę torto dalį taipogi sutepame kremu. Papuošti tortą galite pagal skonį ir norus. Pvz., galite pabarstyti savo tortą šokolado drožlėmis.
7. Greitas tortas per 15 minučių jau paruoštas. Bet prieš patiekiant gerai būtų leisti jam pabūtų šaldytuve maždaug 30-60 minučių, kad sustingtų kremas bei sudrėktų papločiai. Jeigu laiko nėra ir labai skubate, galite tortą patiekti iš karto. Skanaus!