biskvitinis maskarponės sūrio tortas su vyšniomis

Kategorija: Desertų receptai


biskvitinis maskarponės sūrio tortas su vyšniomis

Paskelbė:

Šis desertas – tikras šventinis saldėsis, kuris sujungia purus biskvito sluoksnius, kreminį maskarponės sūrio kremą ir vyšnių rūgštumą. Tai elegantiškas, bet tuo pačiu lengvai paruošiamas tortas, kuris tinka ypatingoms progoms ar tiesiog pasimėgavimui šeimos rate.


Nauda ir sudėties ypatybės:

  • Maskarponės kremas: Kaloringas, tačiau suteikia švelnią ir purią tekstūrą.
  • Vyšnios: Šaltinis vitamino C, antioksidantų, kurie gerina imuninę sistemą.
  • Migdolų plokštelės: Sveikieji riebalai, turintys daug vitamino E, naudingo odai ir širdies sveikatai.
  • Biskvitas: Lengvas ir purus, suteikia tortui struktūrą ir subtilų saldumą.


Ingredientai

Vienam biskvitui:
  • kiaušiniai: 2
  • cukrus: 40 gramų
  • miltai: 40 gramų
  • bulvių krakmolas: 15 gramų
  • vanilinis cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
Kreminiam sluoksniui:
  • maskarponės sūris: 600 gramų
  • grietinėlė: 250 mililitrų
  • cukraus pudra: 5-6 valgomųjų šaukštų
  • vyšnios: 300 gramų
Sulaistymui ir papuošimui:
  • naminis vanilės ekstraktas, romas, brendis arba vyšnių sirupas praskiestas su virintu vandeniu: 50 mililitrų
  • cukrus: 2 valgomųjų šaukštų
  • migdolų plokštelės, pakepintos sausoje keptuvėje: 120 gramų 
  • avietės (jeigu norisi)


Recepto paruošimas

1. Pirmiausia biskvitui išplakame kiaušinių trynius su cukrumi bei vaniliniu cukrumi iki baltumo.

2. Plakdami supilame persijotus miltus sumaišytus su krakmolu.

3. Atskirai išplakame kiaušinių baltymus ir atsargiai įmaišome į masę.

4. Supilame į formą ir kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 20 minučių.

5. Iškeptą biskvitą atvėsiname.

6. Per tą laiką, kol mūsų biskvitas kepa, pasiruošiame kremą.

7. Išplakame grietinėlę (kol tik pradeda tirštėti) su cukraus pudra, paskui plakdami sudedame maskarponės sūrį. Kremas privalo gautis purios konsistencoijos.

8. Tada iš vyšnių išimame kauliukus.

9. Biskvitus galima perpjauti pusiau. Aš pati pjaunu įtempusi siūlą, bet galima perpjauti peiliu arba įtempta vielute (žinoma prieš tai ją privalu išdezinfekuoti), tuomet bus daugiau sluoksnių ir atrodys gražiau, aš naminiam valgymui per daug nesistengiau:)

10. Biskvitus sulaistome paruoštu sirupu. Vanilės ekstraktą su romu aš pati sumaišiau su šiltu vandeniu bei cukrumi.

11. Į tortinės dugną įdedame biskvitą, užtepame daugiau nei pusę kremo, pridedame vyšnų, dalį jų įspaudžiame į kremą.

12. Uždedame antrą sulaistytą biskvito sluoksnį ir aptepame likusiu kremu viršų ir šonus.

13. Dedame į šaldytuvą mažiausiai keletui valandų.

14. Prieš patiekdami tortą papuošiame su migdolų plokštelėmis, galima pagaminti įvairijas dekoracijas iš tirpinto šokolado. Aš pati tiesiog uždėjau aviečių. Skanaus!

Patiko receptas? Pasidalink!

Dalintis su Facebook