Helovino tortas - Rudens džiazas

Kategorija: Desertų receptai


Helovino tortas - Rudens džiazas

Paskelbė:

Helovino tortas „Rudens džiazas“ – tai šventinis, elegantiškas ir skanus desertas, puikiai tinkantis rudens sezonui. Jame susipina morkų ir riešutų biskvitas, karamelizuoti abrikosai su morkomis ir kreminis maskarponės sluoksnis. Šis tortas ne tik puikiai tiks Helovino šventei, bet ir džiugins jūsų šeimą bei draugus šiltu rudens skoniu. Karamelizuoti abrikosai, švelnus maskarponės kremas ir minkštas biskvitas su morkomis bei riešutais sukuria nepakartojamą skonio derinį.


Naudingos sudedamosios dalys:

  • Morkos: Morkos yra puikus beta-karoteno (vitamino A pirmtako) šaltinis, kuris yra svarbus regėjimo, odos sveikatos ir imuninės sistemos stiprinimui. Be to, morkos suteikia tortui natūralų saldumą ir drėgmę.
  • Riešutai (pekano arba graikiniai): Riešutai yra turtingi sveikais riebalais, baltymais ir vitaminais, ypač E ir B grupės vitaminais. Jie taip pat gerina širdies sveikatą ir teikia energiją.
  • Maskarponės sūris: Šis sūris suteikia tortui kreminės tekstūros ir švelnaus skonio, taip pat jame gausu kalcio ir baltymų, kurie naudingi kaulams ir raumenims.
  • Abrikosai: Abrikosai, ypač džiovinti, yra puikus vitamino A ir C šaltinis, kuris padeda palaikyti odos ir imuninės sistemos sveikatą, o jų saldus skonis puikiai dera su kitomis torto sudedamosiomis dalimis.


Ingredientai

Morkų-riešutų biskvitui:
  • miltai: 193 gramų
  • tarkuotos morkos: 170 gramų
  • kiaušiniai: 5 (dideli)
  • kepimo milteliai: 10 gramų
  • cukrus: 210 gramų
  • sviestas: 180 gramų
  • pasmulkinti pekano riešutai: 100 gramų (ne idealiu atveju - graikiniai riešutai)
  • maltas muskatas: 2 gramų
  • maltas cinamonas: 2 gramų
  • druska: žiupsnelio
Karamelizuotiems abrikosams su morkomis:
  • labai smulkiai pjaustytos morkos: 110 gramų
  • labai smulkiai pjaustyti džiovinti abrikosai: 120 gramų (būtinai išmirkome per naktį vandenyje)
  • cukrus: 100 gramų
Sūrio torto sluoksniui:
  • kiaušiniai: 1 (didelio)
  • maskarponės sūris: 300 gramų
  • cukrus: 50 ramų
  • 35% grietinėlė: 80 gramų
  • druska: žiupsnelio
  • karamelizuoti abrikosai su morkomis: 110 gramų
  • miltai: 23 gramų
  • smulkinti pekano riešutai: 20 gramų
Maskarponės kremui:
  • maskarponės sūris: 500 gramų
  • cukraus pudra: 100 gramų
  • 35% grietinėlė: 100 gramų


Recepto paruošimas

1. Susiruošiame visus ingredientus, kurių prireiks helovino torto gamybai.

2. Morkų-riešutų biskvitas: Visi produktai privalo būti kambario temperatūros.

3. Persijojame miltus su muskatu, cinamonu, druska ir kepimo milteliais ir gerai išmaišome.

4. Kiaušinius su cukrumi mikseriu arba virtuviniu kombainu išplakame ant didelio greičio, kol gausime labai purią, orinę masę (putas). Per du kartus sudedame miltų mišinį, po kiekvieno karto gerai išmaišydami silikonine mentele (nepermaišome).

5. Ištirpiname sviestą mikrobangų krosnelėje ir leidžiame pravėsti. Įdedame 2-3 šaukštus tešlos į sviestą ir gerai išmaišome. Gautą masę supilame į likusią tešlą ir permaišome.

6. Sudedame tarkuotas morkas ir susmulkintus riešutus. Išmaišome.

7. Supilame tešlą į dvi kepimo popieriumi išklotas 16 centimetrų kepimo formas ir kepame maždaug 35-45 minutes (priklausomai nuo drėgmės tešloje) iki 160°C įkaitintoje orkaitėje (visada rekomenduoju naudoti termometrą, nes reta orkaitė iš tiesų kaitina iki Jūsų norimos temperatūros). Mediniu pagaliuku patikriname, ar biskvitai jau yra iškepę.

8. Iškepusius biskvitus atvėsiname, susukame į maistinę plėvelę ir padedame į šaldytuvą mažiausiai 6 valandos (idealiausia per visą naktį), kad pjaustant nebyrėtų.

9. Karamelizuoti abrikosai su morkomis: Į puodą sudedame labai smulkiai supjaustytas morkas, užpilame cukrumi ir kaitiname ant vidutinės kaitros maždaug 7-10 minučių, arba iki kol matysime, kad morkos pilnai suminkštėjo ir nuvirė šiek tiek vandens.

10. Sudedame smulkiai supjaustytus džiovintus abrikosus (būtinai išmirkome juos per naktį vandenyje, taip pat galite naudoti šviežius). Verdame dar maždaug 7-10 minučių, kol nugaruos didžioji dalis vandens ir masė taps panaši į džemą.

11. Sūrio torto sluoksnis: Visi produktai privalo būti kambario temperatūros.

12. Maskarponės sūrį išplakame su cukrumi ir druska. Įmušame kiaušinį, dar kartą išplakame. Įsijojame miltus ir permaišome.

13. Sudedame karamelizuotus abrikosus su morkomis ir susmulkintus riešutus, viską sujungiame iki vientisos masės.

14. Supilame į 16 centimetrų skersmens kepimo žiedą arba formą, išklotą kepimo su popieriumi.

15. Kepame iki 120°C įkaitintoje orkaitėje maždaug 50 minučių. Krašteliai turi būti pradėję kepti, o centras pajudinus drebėti.

16. Išjungiame orkaitę ir vos pravėrę dureles paliekame maždaug 2 valandoms, kad atvėstų.

17. Atvėsusį sūrio tortą apdengiame maistine plėvele ir paliekame šaldytuve maždaug 8 valandoms (geriausia per naktį).

18. Maskarponės kremas: Iš lėto suplakame maskarponės sūrį su cukraus pudra.

19. Supilame šaltą grietinėlę ir gerai išplakame, kol kremas tampa pakankamai standus, bet neperplaktas.

20. Torto surinkimas: Biskvitą susipjaustome į norimo storio 4 dalis.

21. Dedame biskvitą ant padėkliuko, užtepame ploną sluoksnį maskarponės kremo, išlyginame. Padarome iš kremo bortelį pagal biskvito šoną, į vidų dedame pusę likusios karamelizuotų abrikosų ir morkų masės ir ją užtepame maskarponės kremu.

22. Dedame antrą biskvitą, plonai užtepame maskarponės kremo, dedame atšaldytą sūrio tortą, jo viršų aptepame plonu kremo sluoksniu ir dedame 3 biskvitą.

23. Tada vėl kremas, bortelis, abrikosai/morkos, kremas ir biskvitas. Jeigu neturite daug praktikos tortų kepime, rekomenduočiau sūrio tortą dėti į patį žemiausią sluoksnį, šitaip išvengsite didesnio spaudimo pirmajam sluoksniui. Jeigu maskarponės kremas bus nepakankamai išplaktas ir labai minkštas, žemasis sluoksnis gali neatlaikyti svorio, bet, gerai išplakus (bet neperplakus) kremą, tokios problemos neturėtų būti.

24. Maskarponės kremo turi likti pakankamai, kad užtektų aptepti surinktą tortą. Tokiu atveju turėsite "nuogą" tortą, kurį galėsite puošti pagal savo norus ir poreikius. Skanaus!