Maskarponės kremo desertas

Kategorija: Desertų receptai


Maskarponės kremo desertas

Paskelbė:

Šis maskarponės kremo desertas su avietėmis yra puikus pasirinkimas, norint pasimėgauti saldžiu, bet lengvu desertu. Jis pagamintas iš šviežių, natūralių ingredientų, todėl puikiai tinka tiek per šventes, tiek kasdieniam pasimėgavimui. Avietės suteikia gaivumo, o maskarponės kremas – kremišką ir subtilų skonį, kuris tiesiog tirpsta burnoje. Šis desertas ne tik puikiai skonis, bet ir pasižymi sveikatai naudingomis savybėmis, kurias suteikia įvairūs ingredientai.


Naudingos sudedamosios dalys:

  • Maskarponės sūris – tai itališkas kreminis sūris, turintis mažai laktozės ir daug baltymų. Jis taip pat yra puikus kalcio šaltinis, reikalingas kaulų stiprumui.
  • Avietės – turtingos vitaminais C ir E, avietės padeda stiprinti imunitetą, turi antioksidacinių savybių ir skatina sveiką odos būklę. Be to, jos yra geras šaltinis skaidulų, kas gerina virškinimą.
  • Medus – natūralus saldiklis, turintis daug antioksidantų ir priešuždegiminių savybių. Medus taip pat teigiamai veikia virškinimo sistemą.
  • Citrinos sultys – gausu vitamino C, kuris stiprina imuninę sistemą ir suteikia energijos, be to, pagerina odos sveikatą.
  • Kiaušiniai – tai puikus baltymų ir esminių vitaminų šaltinis, padedantis stiprinti raumenis ir sveikatą.


Ingredientai

  • maskarponės sūris: 500 gramų
  • švieži, ekologiški arba kaimiški kiaušiniai: 4
  • cukraus pudra: 100 gramų
  • avietės: 400 gramų (šviežios arba šaldytos)
  • skystas medus: 3 valgomųjų šaukštų (neaštraus skonio, tiks liepžiedžių, akacijų, dobiliukų medus)
  • citrinos sultys: 1 valgomojo šaukšto


Recepto paruošimas

1. Pirmiausia perskelkite kiaušinius ir atskirkite baltymus nuo trynių.

2. Dubenyje ištrinkite trynius su cukrumi, statykite dubenį virš puodo su verdančiu vendeniu, sumažinkite kaitrą ir, kaitindami trynių mišinį, plakite maždaug 10 minučių. Paruošta masė - "Zabaljone" - turi būti tiršta ir citrinos geltonumo.

3. Masę atšaldykite.

4. Pačias gražiausias avietes palikite deserto papuošimui.

5. Likusias uogas sumaišykite su medumi ir citrinos sultimis, palikite maždaug 10 minučių sultims išsiskirti.

6. Šaldytas uogas yra patartina virš nedidelės kaitros puode užvirinti, paskui atvėsinti.

7. Dalį aviečių sulčių atskirkite nuo tirščių, maždaug 100 mililitrų - papuošimui.

8. Į "Zabaljone" kremą pridėkite maskarponės sūrio ir lengvai išmaišykite iki kol tekstūra primins purią grietinėlę.

9. Tada mažose desertinėse vazelėse arba skaidraus stiklinio indo apačioje dėkite aviečių tirščių sluoksnį, jį padenkite anksčiau pasiruoštu maskarponės kremu.

10. Palikite šaldytuve maždaug 1-12 valandų.

11. Prieš patiekdami apliekite palikusiomis aviečių sultimis ir papuoškite paliktomis uogomis.

12. Esu visiškai tikra, kad šio deserto paragavę, jį gaminsite dar ne vieną kartą. O kai jaus nusibos avietės, tai jas idealiai šiame deserte pakeis šie variantai:
- persikai
- gervuogės
- mėlynės
- braškės + mėtos lapeliai, viskas sumalta
- 3-4 kiviai + 5 baziliko lapeliai, viskas sumalta
- uogų mišinys

13. Paruošimui tiks ir šviežios, ir šaldytos uogos bei vaisiai. Kartas nuo karto šaldytos uogos savo išvaizda visai netinka papuošimui, tokiam atvejui pasirinkite vieną šių deserto papuošimo variantų:
- plaktos grietinėlės "bokštas"
- migdolai arba kiti riešutai
- citrinos žievelės tarkiai
- žaliosios citrinos žievelės tarkiai
- apelsino žievelės tarkiai
- šokolado trupiniukai
- šokoladinis kremas
- kakavos milteliai
- mėtos lapelis
- mažas sausainiukas arba sausainio trupinėliai

14. Na, o jei jau gaminsite maskarponės desertą daugiau negu 10-tą kartą, tai galima į kremą papildomai įmaišyti vieną iš šių priedų:
- 1 valgomąjį šaukštą kiaušininio likerio
- 2 valgomuosius šaukštus maltų migdolų
- dubens dugną ir kraštus galite apdėti biskvito arba kekso riekelėmis, sausainiais ir taip toliau ir panašiai.

15. Sekmės eksperimentuojant su nuostabiu desertu ir skanaus!