Trapūs dvispalviai sausainiai su šokolado įdaru
Kategorija: Desertų receptai
Šie dvispalviai sausainiai yra nuostabus pasirinkimas tiems, kurie mėgsta saldžius ir trapus skanėstus su šokoladiniu įdaru. Derinant šviesią ir tamsią tešlą, šie sausainiai atrodo ypač patraukliai, o šokoladas su riešutais suteikia papildomą skonio gilumą. Jie puikiai tiks tiek prie kavos, tiek kaip desertas po pietų. Paprastas paruošimo procesas, tačiau rezultatas – tiesiog neprilygstamas.
Naudingos sudedamosios dalys:
- Sviestas – svarbus ingredientas, suteikiantis sausainiams trapumą ir minkštumą, taip pat yra geras riebalų šaltinis, reikalingas energijai ir ląstelių funkcijoms.
- Cukrus – saldiklis, kuris užtikrina sausainių saldumą ir tekstūrą.
- Kiaušinis – prideda drėgmės, baltymų ir padeda susijungti sausainių tešlai.
- Miltai – pagrindinis sausainių komponentas, suteikiantis jiems struktūrą.
- Kepimo milteliai – padeda sausainiams iškilti ir išsikepti tolygiai.
- Juodas šokoladas – suteikia gilią, intensyvią skonį ir yra puikus antioksidantų šaltinis, kurie padeda kovoti su laisvaisiais radikalais organizme.
- Druska – mažas kiekis druskos padeda subalansuoti sausainių skonį, išryškindamas saldumą.
- Šokoladinė kakava – suteikia tamsios spalvos tešlai ir intensyvesnį šokoladinį skonį.
Ingredientai
- sviestas: 80 gramų (kambario temperatūros)
- cukrus: 4 valgomųjų šaukštų
- kiaušiniai: 1 (didelio)
- miltai: 180 gramų
- kepimo milteliai: 0,5 arbatinio šaukštelio
- juodas šokoladas: 100 gramų (naudojau šokoladą su riešutais)
- druska: žiupsnelio
- šokoladinė kakava: 1 valgomojo šaukšto
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia sviestą ištrinkite su cukrumi, įsukite kiaušinį ir druską.
2. Tada miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir po truputį berdami užminkykite minkštą, nelimpančią tešlą.
3. Tešlą padalinkite į dvi dalis, į vieną dalį įminkykite kakavą.
4. Tuomet abi tešlas suvyniokite į maistinę plėvelę ir maždaug 60 minučių palaikykite šaldytuve.
5. Po to gnybiame po gabaliuką atšalusios tešlos, rankomis suformuokite rutuliuką ir jį suplokite. Šitaip pasiruoškite po vienodą skaičių šviesios bei tamsios tešlos "blynelių".
6. Tada ant vienos spalvos "blynelio" dėkite po skiltelę šokolado, užklokite kitos spalvos tešla, kraštelius gerai užspauskite.
7. Sausainius išdėliokite kepimo skardoje, išklotoje su kepimo popieriumi.
8. Kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 15-20 minučių. Lepinkitės!