Greiti varškės sausainiai

Kategorija: Desertų receptai / Varškės patiekalai


Greiti varškės sausainiai

Paskelbė:

Šie greiti varškės sausainiai yra puikus pasirinkimas, kai norisi gardaus, aromatingo deserto, tačiau neturite daug laiko. Su šiuo receptu galėsite greitai paruošti švelnius ir trapias tekstūras turinčius sausainius, kurie puikiai dera su puodeliu arbatos ar kavos. Dėka varškės ir cinamono, sausainiai bus malonūs ir kvapnūs, o jų paruošimas – itin paprastas.


Naudingos sudedamosios dalys ir jų savybės

  • Varškė: Gausu baltymų ir kalcio, todėl naudinga kaulams ir raumenims. Be to, ji padeda reguliuoti organizmo pH ir mažina stresą.
  • Sviestas: Sviestas suteikia sausainiams kreminės tekstūros ir skonio, tačiau geriau pasirinkti kokybišką sviestą, kad būtų mažiau dirbtinių priedų.
  • Cukrus: Pagrindinis saldumo šaltinis, tačiau, esant reikalui, galima rinktis mažiau cukraus ar alternatyvas.
  • Vanilinis cukrus: Papildo sausainius maloniu vanilės kvapu ir skoniu.
  • Cinamonas: Cinamonas yra ne tik aromatingas prieskonis, bet ir turi antioksidantų, kurie padeda kovoti su uždegimais ir stiprina imunitetą.


Ingredientai

3 skardoms sausainių:
  • Varškė: 250 g
  • Sviestas (kambario temperatūros): 150 g
  • Kvietiniai miltai: 190 g
  • Cukrus: 2–3 v. š.
  • Vanilinis cukrus: 1 a. š.
  • Druska: žiupsnelis
  • Cinamonas (pabarstymui): 1 a. š.
  • Cukrus (pabarstymui): 3 v. š.


Recepto paruošimas

1. Varškės paruošimas: Varškę sudėkite į dubenį ir pertrinkite šakute, kol ji taps vientisa.

2. Sviesto ir cukraus įmaišymas: Į varškę įdėkite kambario temperatūros sviestą, suberkite cukrų ir vanilinį cukrų. Gerai viską išmaišykite, kol masė taps puri.

3. Tešlos minkymas: Po truputį suberkite miltus ir druską, minkyti tešlą tol, kol ji taps minkšta ir elastinga.

4. Tešlos šaldymas: Apvyniokite tešlą maistine plėvele ir padėkite į šaldytuvą 30 minučių.

5. Pabarstymo paruošimas: Sumaišykite cinamoną ir cukrų atskirame inde.

6. Tešlos kočiojimas: Ant lengvai miltais pabarstyto paviršiaus iškočiokite tešlą iki maždaug 3–4 mm storio.

7. Sausainių formavimas: Naudokite formeles arba stiklinę, kad išspaustumėte norimos formos sausainius.

8. Pabarstymas: Sausainius iš vienos pusės pamirkykite į cukraus ir cinamono mišinį, lengvai paspausdami.

9. Kepimas: Sausainius dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepkite iki 170 °C įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių, kol jie įgaus auksinę spalvą.

10. Santrauka: Šie greiti varškės sausainiai – tai idealus pasirinkimas, kai norisi gardaus deserto be didelių pastangų. Jie patiks visiems, kurie mėgsta trapius, aromatingus ir šiek tiek nostalgiškus kepinius. Patiekite su puodeliu arbatos ar kavos, ir jūsų namai prisipildys jaukumo!