Karameliniai susainiai
Kategorija: Desertai
Šių karamelinių sausainių gamybos išmokau, kai trumpai gyvenau Škotijoje. Dabar juos labai mėgstu pasigaminti prie mėgstamos kavos puodelio.
1. Pirmiausia įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.
2. Kepimo popieriumi išklojame 20 centimetrų dydžio kvadratinę kepimo formą.
3. Tuomet sumaišome sviestą su cukrumi ir miltais. Sausainių mase išklojame kepimo formos dugną.
4. Kepame maždaug 10-12 minučių kol sausainių pagrindas pagels.
5. Paskui atvėsiname maždaug 10 minučių.
6. Karamelinis įdaras: Puode ant silpnos ugnies išlydome sviestą.
7. Į sviestą supilame kondensuotą pieną.
8. Tada karamelinę masę kaitiname nuolat maišydami maždaug 9-12 minučių kol masė sutirštės.
9. Sausainių pagrindą tolygiai padengiame karameline mase.
10. Paskui įdedame į orkaitę ir kepame maždaug 10-12 minučių. Palaukiame, kol sausainių pagrindas atvės.
11. Išlydome šokoladą ir padengiame juo visą sausainių pyragą.
12. Palaikome šaldytuve maždaug 20-30 minučių, kol sustings.
13. Sausainių pyragą supjaustome pageidaujamo dydžio kvadratėliais. Lepinamės!
Ingredientai
- Sausainių pagrindui:
- lydytas sviestas: 85 gramų
- cukrus: 120 gramų
- miltai: 100 gramų
- Karameliniam įdarui:
- sviestas: 40 gramų
- saldintas kondensuotas pienas: 1 indelio
- Šokoladiniam glajui:
- lydytas pieniškas arba juodas šokoladas: 200 gramų
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.
2. Kepimo popieriumi išklojame 20 centimetrų dydžio kvadratinę kepimo formą.
3. Tuomet sumaišome sviestą su cukrumi ir miltais. Sausainių mase išklojame kepimo formos dugną.
4. Kepame maždaug 10-12 minučių kol sausainių pagrindas pagels.
5. Paskui atvėsiname maždaug 10 minučių.
6. Karamelinis įdaras: Puode ant silpnos ugnies išlydome sviestą.
7. Į sviestą supilame kondensuotą pieną.
8. Tada karamelinę masę kaitiname nuolat maišydami maždaug 9-12 minučių kol masė sutirštės.
9. Sausainių pagrindą tolygiai padengiame karameline mase.
10. Paskui įdedame į orkaitę ir kepame maždaug 10-12 minučių. Palaukiame, kol sausainių pagrindas atvės.
11. Išlydome šokoladą ir padengiame juo visą sausainių pyragą.
12. Palaikome šaldytuve maždaug 20-30 minučių, kol sustings.
13. Sausainių pyragą supjaustome pageidaujamo dydžio kvadratėliais. Lepinamės!
Raktažodžiai:
sausainiai, karameliniai sausainiai, cukrus, lydytas sviestas, kondensuotas pienas, sokoladas, karamele, pieniskas sokoladas, juodas sokoladas, miltai
Šokoladinis pyragaitis su putėsiais
Tinginys su zefyrais
Nekeptas maskarponės pyragas su braškėmis
Paprasčiausias ir skaniausias nekeptas desertas
Karamelinis tinginys su šokoladu
Keptas šokoladinis tinginys be kondensuoto pieno
Migdolų pyragas su uogiene
Šokoladinis karamelinis pyragas
DESERTAS: RUDIS SU "OREO" SAUSAINIAIS
“Bounty” – nekeptas varškės tortas
Karališkas obuolių pyragas
Kokosiniai batonėliai Bounty be cukraus
Tortas Snickers
Tinginys su varške ir kondensuotu pienu
Gaivus nekeptas tortas su rikota
KREMINIS VARŠKĖS PYRAGAS
Kavos keksiukai
PIEVAGRYBIŲ KIŠAS
Skaniausias tortas Paukščių pienas
Sausainiai su cinamonu ir džemu
Šakočio keksiukai su šokolado lašeliais
Plikytos tešlos tortas Karpatka su plikytu kremu
PAPRASTAI: VARŠKĖS APKEPAS
KONDENSUOTO PIENO PYRAGAS