Nekeptas desertas: Panna cotta su šviežiomis avietėmis

Kategorija: Desertų receptai


Nekeptas desertas: Panna cotta su šviežiomis avietėmis

Paskelbė:

Ingredientai

  • grietinėlė: 250 mililitrų
  • natūralus jogurtas: 250 mililitrų
  • cukrus: 2 valgomųjų šaukštų su kaupu
  • želatinos lapeliai: 2
  • vanilės lazdelės: 0,5
  • avietės (patiekimui)


Recepto paruošimas

1. Pirmiausia želatinos lapelius užpilkite vandeniu, kad apsemtų ir palikite brinkti.

2. Grietinėlę supilkite į prikaistuvį. Suberkite cukrų.

3. Vanilės ankštį perpjaukite perpus, peilio galiuku perbraukite surinkdami sėklytes. Ankštį ir jos sėklytes dėkite į grietinėlę. Kaitinkite, kol cukrus ištirpsta. Grietinėlės neužvirkite.

4. Išbrinkusius želatinos lapelius, išimkite iš vandens, gerai nuspauskite. Iš grietinėlės išimkite vanilės ankštį.

5. Tada į šiltą grietinėlę dėkite želatinos lapelius. Gerai išmaišykite, kad želatina ištirptų.

6. Pilkite jogurtą ir išmaišykite.

7. Pilstykite į formeles ir dėkite į šaldytuvą sustingti.

8. Prie šio panakotos deserto idealiai tiks avietės. Pasilepinam!


Patiko receptas? Pasidalink!

Dalintis su Facebook