Nekeptas desertas: Panna cotta su šviežiomis avietėmis
Kategorija: Desertų receptai

Ingredientai
- grietinėlė: 250 mililitrų
- natūralus jogurtas: 250 mililitrų
- cukrus: 2 valgomųjų šaukštų su kaupu
- želatinos lapeliai: 2
- vanilės lazdelės: 0,5
- avietės (patiekimui)
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia želatinos lapelius užpilkite vandeniu, kad apsemtų ir palikite brinkti.
2. Grietinėlę supilkite į prikaistuvį. Suberkite cukrų.
3. Vanilės ankštį perpjaukite perpus, peilio galiuku perbraukite surinkdami sėklytes. Ankštį ir jos sėklytes dėkite į grietinėlę. Kaitinkite, kol cukrus ištirpsta. Grietinėlės neužvirkite.
4. Išbrinkusius želatinos lapelius, išimkite iš vandens, gerai nuspauskite. Iš grietinėlės išimkite vanilės ankštį.
5. Tada į šiltą grietinėlę dėkite želatinos lapelius. Gerai išmaišykite, kad želatina ištirptų.
6. Pilkite jogurtą ir išmaišykite.
7. Pilstykite į formeles ir dėkite į šaldytuvą sustingti.
8. Prie šio panakotos deserto idealiai tiks avietės. Pasilepinam!
Panašūs receptai

VANILINIAI LEDAI

Panakota su uogomis

Itališkas desertas Panna cotta

Panna cotta su uogų padažu

Pyragas su vaniliniu kremu ir braškėmis

Panakota su apelsinine žele

Tortas „Paukščių pienas“, teisingiausias mano močiutės receptas

Kavos panna cotta su karamelizuotomis kriaušėmis

Gaivus nekeptas tortas su rikota

Biskvitinis medaus tortas "Sodžius"

Nekeptas plikytų sausainių tortas

Varškės ir slyvų tortas pagal Beatą