Nekeptas desertas: Panna cotta su šviežiomis avietėmis
Kategorija: Desertų receptai
Ingredientai
- grietinėlė: 250 mililitrų
- natūralus jogurtas: 250 mililitrų
- cukrus: 2 valgomųjų šaukštų su kaupu
- želatinos lapeliai: 2
- vanilės lazdelės: 0,5
- avietės (patiekimui)
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia želatinos lapelius užpilkite vandeniu, kad apsemtų ir palikite brinkti.
2. Grietinėlę supilkite į prikaistuvį. Suberkite cukrų.
3. Vanilės ankštį perpjaukite perpus, peilio galiuku perbraukite surinkdami sėklytes. Ankštį ir jos sėklytes dėkite į grietinėlę. Kaitinkite, kol cukrus ištirpsta. Grietinėlės neužvirkite.
4. Išbrinkusius želatinos lapelius, išimkite iš vandens, gerai nuspauskite. Iš grietinėlės išimkite vanilės ankštį.
5. Tada į šiltą grietinėlę dėkite želatinos lapelius. Gerai išmaišykite, kad želatina ištirptų.
6. Pilkite jogurtą ir išmaišykite.
7. Pilstykite į formeles ir dėkite į šaldytuvą sustingti.
8. Prie šio panakotos deserto idealiai tiks avietės. Pasilepinam!
Panašūs receptai
VANILINIAI LEDAI
Panakota su uogomis
Itališkas desertas Panna cotta
Panna cotta su uogų padažu
Pyragas su vaniliniu kremu ir braškėmis
Panakota su apelsinine žele
Tortas „Paukščių pienas“, teisingiausias mano močiutės receptas
Kavos panna cotta su karamelizuotomis kriaušėmis
Gaivus nekeptas tortas su rikota
Biskvitinis medaus tortas "Sodžius"
Nekeptas plikytų sausainių tortas
Varškės ir slyvų tortas pagal Beatą