Tortas „Paukščių pienas“, teisingiausias mano močiutės receptas
Kategorija: Desertai
Jums prireiks:
Tortui:
– 2 pakeliai želatinos (8g)
– 1 stiklinė pieno
– 1 stiklinė cukraus
– 450 g grietinės
– 450 g atšaldytos plaktos grietinėlės
– aliejaus formos tepimui
Glazūrai:
– 5 valgomieji šaukštai kakavos
– 5 valgomieji šaukštai cukraus
– 1 pakelis želatinos (8g)
– 5 valgomieji šaukštai pieno
– 1 stiklinė šalto vandens
Paruošimas:
Nedideliame puode sumaišykite 2 pakelius želatinos su 1 stikline pieno. Pastatykite ant vidutinės ugnies ir plakite, kai nuo pieno pakils garai – nuimkite nuo ugnies ( neužvirinkite). Padėkite į šalį ataušti. Sutepkite stiklinę 20×30 cm formą aliejumi.
Dubenėlyje elektriniu mikseriu vidutiniu greičiu suplakite 1 stiklinę cukraus, grietinę ir grietinėlę, kol viskas gerai nesusimaišys. Toliau plakdami lėtai supilkite šiltą pieno mišinį. Iškart supilkite į paruoštą kepimo formą. Sulyginkite paviršių kaip įmanoma lygiau.
Uždenkite ir padėkite į šaldytuvą. Glazūrai nedideliame puode sumaišykite kakavą, cukrų ir želatiną. Plakdami pilkite vandenį ir pieną. Pastatykite ant vidutinės ugnies ir užvirinkite, be perstojo maišydami.
Mišinys turi tapti vientisas ir švelnus. Padėkite glazūrą į šalį ir leiskite ataušti 1 val. Lėtai pilkite šokolado glazūrą ant grietinėlės pagrindo. Atšaldykite šaldytuve mažiausiai 5 val.
Tortui:
– 2 pakeliai želatinos (8g)
– 1 stiklinė pieno
– 1 stiklinė cukraus
– 450 g grietinės
– 450 g atšaldytos plaktos grietinėlės
– aliejaus formos tepimui
Glazūrai:
– 5 valgomieji šaukštai kakavos
– 5 valgomieji šaukštai cukraus
– 1 pakelis želatinos (8g)
– 5 valgomieji šaukštai pieno
– 1 stiklinė šalto vandens
Paruošimas:
Nedideliame puode sumaišykite 2 pakelius želatinos su 1 stikline pieno. Pastatykite ant vidutinės ugnies ir plakite, kai nuo pieno pakils garai – nuimkite nuo ugnies ( neužvirinkite). Padėkite į šalį ataušti. Sutepkite stiklinę 20×30 cm formą aliejumi.
Dubenėlyje elektriniu mikseriu vidutiniu greičiu suplakite 1 stiklinę cukraus, grietinę ir grietinėlę, kol viskas gerai nesusimaišys. Toliau plakdami lėtai supilkite šiltą pieno mišinį. Iškart supilkite į paruoštą kepimo formą. Sulyginkite paviršių kaip įmanoma lygiau.
Uždenkite ir padėkite į šaldytuvą. Glazūrai nedideliame puode sumaišykite kakavą, cukrų ir želatiną. Plakdami pilkite vandenį ir pieną. Pastatykite ant vidutinės ugnies ir užvirinkite, be perstojo maišydami.
Mišinys turi tapti vientisas ir švelnus. Padėkite glazūrą į šalį ir leiskite ataušti 1 val. Lėtai pilkite šokolado glazūrą ant grietinėlės pagrindo. Atšaldykite šaldytuve mažiausiai 5 val.
Šventėms – tortas „Snickers“
Raudonojo aksomo tortas
Nepakartojamo skonio tortas „Napoleonas“
Klasikinis medaus tortas
Tortas su bananais „Kurmio kalnelis“
Pikantiški 6 šašlykų receptai
LABAI SKANUS ŠOKOLADINIS TINGINIO TORTAS
Šokoladinis tiramisų tortas
Velykinis „Napoleonas“
Tortas „Juodasis miškas“
Patiks visiems: griliažinis tortas su Rududu
Šokoladinis maskarponės tortas su kava
Sviestinis kremas
Biskvitinis medaus tortas "Sodžius"
Paprasčiausias ir skaniausias nekeptas desertas
Tortas „Raffaello“
Greitas Obuolių pyragas
Neįtikėtinai skanūs kotletai ir nei gramo mėsos
KONDENSUOTO PIENO PYRAGAS
KAKAVINIAI VAFLIAI (ARBA VAFLINIAI BLYNAI SU CINKELIU...)
Šaltiena
Tiesiog nepakartojamas: „Rafaelo“ tortas
Šokoladinis kavos tortas