Argentiniešiki sausainiai - verti didžiausių pagyrų!
Kategorija: Desertai
Nesu tikra kodėl šie sausainiai vadinasi argentinietiškais, bet vienoje receptų knygoje jie buvo taip pavadinti, todėl tokį pavadinimą palieku ir aš. Bet ne pavadinimas svarbiausia, patys sausainiai tikrai labai gardūs.
1. Iš pradžių margariną sumaišome su cukrumi, supilame brendį, vanilinį cukrų, kiaušinio trynius.
2. Tuomet miltus sumaišome su krakmolu bei persijotais kepimo milteliais ir beriame į margarino masę.
3. Tešla gausis tarsi minkšto plastelino, itin maloni bei nelimpanti prie rankų.
4. Su formele išspaudžiame vienodo dydžio skrituliukus.
5. Dedame ant sviestino popieriaus ir kepame 150-170 laipsnių temperatūros orkaitėje maždaug 20 minučių.
6. Tešla itin trapi, tad su ja reikia elgtis labai atsargiai. Iškepus visiems sausainiams pertepimui reikės Rududu ir susmulkintų riešutų (bet kokių).
7. Ant vieno sausainio pusės tepkite Rududu, sulipinkite su kita sausainio pusele ir kraštus apvoliokite į riešutus. Lepinkitės!
Ingredientai
- Sausainiams:
- miltai: 2,5 stiklinės
- krakmolas: 1,3 stiklinės
- kepimo milteliai: 2 arbatinių šaukštelių
- lydytas margarinas: 200 gramų
- cukrus: 100 mililitrų
- vanilinis cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
- kiaušinių tryniai: 3
- brendis: 1 valgomojo šaukšto
- Pertepimui:
- "Rududu": 0,5 skardinės
- smulkinti riešutai
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių margariną sumaišome su cukrumi, supilame brendį, vanilinį cukrų, kiaušinio trynius.
2. Tuomet miltus sumaišome su krakmolu bei persijotais kepimo milteliais ir beriame į margarino masę.
3. Tešla gausis tarsi minkšto plastelino, itin maloni bei nelimpanti prie rankų.
4. Su formele išspaudžiame vienodo dydžio skrituliukus.
5. Dedame ant sviestino popieriaus ir kepame 150-170 laipsnių temperatūros orkaitėje maždaug 20 minučių.
6. Tešla itin trapi, tad su ja reikia elgtis labai atsargiai. Iškepus visiems sausainiams pertepimui reikės Rududu ir susmulkintų riešutų (bet kokių).
7. Ant vieno sausainio pusės tepkite Rududu, sulipinkite su kita sausainio pusele ir kraštus apvoliokite į riešutus. Lepinkitės!
Raktažodžiai:
miltai, krakmolas, sausainiai, kepimo milteliai, margarinas, cukrus, vanilinis cukrus, kiausiniai, brendis, rududu, riesutai
VARŠKINIAI SAUSAINIAI
Lengvai padaromi žali sausainiai su matcha milteliais
Sausainiai su varške „Vokeliai“
Alkava - aguoninis tortas su morengais
Sausainiai VILNIUS su glajumi
Sausainiai-juostelės su džemu
Sausainiai-juostelės su džemu
Traškūs avižiniai sausainiai
Kokosiniai sausainiai
Populiarieji varškės sausainiai
Veganiški avižiniai sausainiai
BLYNAI SU RICOTTA
Velykinis citrinų keksas
Pikantiški sausainiai su sūriu prie alaus
Karameliniai susainiai
Sausainiai su cinamonu ir džemu
Nepaprastas varškės pyragas
BLYNAI SU TARKUOTAIS OBUOLIAIS
LENGVAS IR GREITAS TIRAMISU
Paprastos bandelės su obuoliais be mielių
KREVEČIŲ UŽKANDIS | RECEPTAS
Nekeptas plikytų sausainių tortas
Tarteletė su vaisiais
VARŠKĖS SKARELĖS SU OBUOLIAIS