Tinginys su grietine, lazdyno riešutais ir razinomis

Kategorija: Desertai


Tinginys su grietine, lazdyno riešutais ir razinomis

Paskelbė:

Ingredientai

  • Sausainiai "Selga": 3 pakeliai (apie 600 g)
  • Sviestas: 200 g
  • Grietinė: 3 šaukštai
  • Kakava: 4 šaukštai
  • Lazdyno riešutai: 100 g
  • Razinos: 100 g


Recepto paruošimas

1. Sausainių paruošimas: Sausainius sulaužykite į vidutinio dydžio gabalėlius ir sudėkite į didelį dubenį.

2. Riešutų ir razinų paruošimas: Lazdyno riešutus šiek tiek pasmulkinkite, jei pageidaujate, ir kartu su razinomis suberkite į dubenį su sausainiais.

3. Sviesto ir grietinės masės paruošimas: Puode ant vidutinės ugnies ištirpinkite sviestą.

4. Į ištirpintą sviestą įdėkite grietinę ir gerai išmaišykite.

5. Kakavos įmaišymas: Į sviesto ir grietinės mišinį suberkite kakavą ir nuolat maišydami kaitinkite, kol masė taps vienalytė ir šiek tiek sutirštės.

6. Sausainių ir masės sujungimas: Paruoštą kakavinę masę supilkite ant sausainių, riešutų ir razinų mišinio.

7. Gerai išmaišykite, kad visi ingredientai tolygiai pasidengtų šokoladine mase.

8. Formavimas: Ant stalviršio patieskite kepimo popierių arba maistinę plėvelę.

9. Ant jos sudėkite paruoštą masę ir suformuokite norimos formos tinginį, tvirtai suspausdami, kad neliktų oro tarpų.

10. Atvėsinimas: Suformuotą tinginį suvyniokite į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą bent 6 valandoms arba per naktį, kad gerai sustingtų.

11. Patiekimas: Sustingusį tinginį išvyniokite, supjaustykite riekelėmis ir patiekite.

12. Santrauka: Šis sumažinto cukraus tinginio receptas su grietine, lazdyno riešutais ir razinomis yra puikus pasirinkimas tiems, kurie nori mėgautis tradiciniu desertu su mažesniu saldumo lygiu. Naudojant grietinę vietoj kondensuoto pieno, desertas tampa lengvesnis, tačiau išlaiko savo sodrų skonį. Lazdyno riešutai ir razinos suteikia papildomo skonio ir tekstūros, todėl šis tinginys taps mėgstamu desertu jūsų šeimoje.

Patiko receptas? Pasidalink!

Dalintis su Facebook