Nekeptas tortas su želė gabaliukais, grietine ir šokoladu
Kategorija: Desertai
Ingredientai
- liesa grietinė: 900 gramų (10-12%)
- įvairių spalvų želė: 4 pakuočių
- cukrus: 0,5 stiklinės
- želatina: 4 valgomųjų šaukštų su kaupu
- citrinos sultys: 1-2 valgomųjų šaukštų
- pieninis šokoladas: 100 gramų
Recepto paruošimas
1. Paruoškite želė iš anksto, tik pilkite ne 500 mililitrų vandens, kaip nurodyta ant etiketės, bet mažiau (maždaug 375 mililitrų), kad geriau sustingtų.
2. Tuomet supjaustykite želė gabalėliais.
3. Šokoladą smulkiai sutarkuokite. Grietinę išplakite su cukrumi, įdėkite citrinos sultis, gabalėliais supjaustytą želę bei 2/3 smulkiai sutarkuoto šokolado.
4. Tuomet atskirame inde paruoškite želatiną. Ją įdėkite į paruoštą grietinės masę. Išmaišykite bei iš karto supilkite į formą. Viršų apibarstykite likusiu šokoladu.
5. Palikite šaldytuve maždaug 6 valandas.
6. Jei naudojote formą, kurioje tortas sustingęs bus apverstas, tai visą sutarkuotą šokoladą dėkite į grietinės masę (nepalikite apibarstymui). Skanaus!
Desertas: Želė "Mozaika"
Desertinis varškės pyragas su žele gabaliukais
Lengvi ir gardūs braškiniai pyragaičiai
Naminiai varškės sūreliai
TORTAS SU MASCARPONE SŪRIU
Spalvingi šokoladiniai triufeliai
Biskvitinis medaus tortas "Sodžius"
Šokoladinis maskarponės tortas su kava
Skaniausias tortas Paukščių pienas
Gaivus nekeptas tortas su rikota
Rikotos sūrio (varškės) tortas su kiviais
“Bounty” – nekeptas varškės tortas
Šokoladinis tiramisų tortas
SPAGETI TROŠKINYS SU VIŠTIENA
3 geriausi naminių saldainių paruošimo receptai!
Klasikinis medaus tortas
GRIETININIAI LEDAI (3 VARIANTAI
Karamelinis tinginys su šokoladu
CUKINIJŲ APKEPAS SU VIŠTIENA
Kefyrinis tortas „Juodasis princas“
Veganiški keksiukai su razinomis
BANDELĖS SU VARŠKE PAGAL BEATĄ
Tortas „Paukščių pienas“, teisingiausias mano močiutės receptas
Varškėčiai - teceptas iš mamos sąsiuvinio