Jogurtinis želė tortas su vaisiais

Kategorija: Desertai


Jogurtinis želė tortas su vaisiais

Paskelbė:
04 Geg. 2022
Nors aš pati tikriausiai galėčiau įvairiausius saldumynus valgyti bene kiekvieną mielą dieną vietoje pusryčių, pietų ir vakarienės. O štai mano vyrui ką nors saldaus sunku įsiūlyti. Visgi yra vienas desertas, kuriam negali atsispirti ir jis - paprastų paprasčiausia jogurtinis želė tortas su vaisiais. Prireikus pagaminti jam patinkantį tortą, virtuvėje ilgai užtrukti nereikia - užtenka tik šiek tiek kantrybės.


Ingredientai



  • jogurtas: 1 litro (naudoju vaisių skonio graikišką jogurtą)
  • želatina: ~5 arbatinių šaukštelių (gali priklausyti ir nuo Jūsų turimos želatinos)
  • konservuoti persikai: 1 skardinės
  • šilauogės: 100 gramų (tinka ir kiti jūsų pamėgti vaisiais ar uogos, tik ne rūgštūs, kad netrukdytų želė sustingti)
  • pasirinkto skonio želė: 2 pakelių

Recepto paruošimas



1. Iš pradžių pasiruoškite pirmąjį želė pakelį ir supilkite į indą, kuriame gaminsite desertą. Aš pati naudoju silikoninę torto formą - iš jos viskas itin lengvai išsiima. Dėkite į šaldytuvą, kad pagreitintumėte procesą.
2. Per tą laiką, kol pirmas želė sluoksnis stingsta, susipjaustykite konservuotus persikus ir nusiplaukite šilauoges.
3. Po to pasiruoškite antrą želė sluoksnį. Išsitraukite iš šaldytuvo sustingusį pirmą, nukraukite jį persikais, šilauogėmis ir užpilkite antrą želė dozę.
4. Pasiruoškite želatiną: 5 arbatinių šaukštelius išbrinkinkite maždaug pusėje puodelio vandens.
5. Kai jau antras sluoksnis sustings, pasiruoškite jogurtinį sluoksnį. Želatiną ištirpinkite, supilkite į jogurtą, labai kruopščiai išmaišykite, kad nesusidarytų jokių gumuliukų.
6. Patarimas: Jeigu norite desertą pasaldinti, galima į jogurtą supilti pusę indelio kondensuoto pieno.
7. Supilkite jogurtą į deserto indą.
8. O dabar lieka laukti. Gerai sustingusį tortą (idealiausia - per visą naktį) pjaustykite ir tiekite su šviežiais vaisiais arba uogomis, o jeigu norisi - net ir plakta grietinėle. Skanaus!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: