Klasikinis Šimtalapis su aguonomis
Kategorija: Desertų receptai
Ingredientai
- Miltai: ~400 g
- Mielės: 14 g (sausų arba 25 g šviežių)
- Pienas: 140 ml
- Kiaušiniai: 2 vnt.
- Cukrus: 1 arb. š.
- Sviestas: ~300 g
- Cukrus: ~1 stikl.
- Aguonos: 0,5 stikl. (nuplikome ir sublenderuojame)
- Spanguolės: 1 sauja (nuplikytų arba razinos)
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių mieles sumaišyti su cukrumi ir supilti į šiltą pieną.
2. Miltus išsijoti į dubenį, supilti plaktus kiaušinius ir pieną su mielėmis. Užminkykite tešlą.
3. Tešlą minkyti apie pusvalandį. Tuomet ją padalinti į penkias dalis.
4. Kiekvieną gabaliuką suformuoti į rutuliuką, aptepti riebalais ir padėti šiltai, kad pakiltų.
5. Iškilusius rutuliukus iškočioti ir ištampyti itin plonai, beveik permatomai.
6. Miltais pabarstyti stalviršį ir ištiesti tešlos lakštą. Jį aptepti sviestu ir pabarstyti cukrumi.
7. Tuomet dėti kitą tešlos lakštą ir vėl aptepti sviestu bei pabarstyti cukrumi. Taip susluoksniuoti visą tešlą.
8. Viršutinį sluoksnį aptepti sviestu ir sudėti aguonas su spanguolėmis. Susukti ritinį.
9. Susuktą šimtalapį perkelti į skardą, ištiestą kepimo popieriumi. Per vidurį įstatyti indą, tinkamą naudoti orkaitėje. Taip šimtalapis išlaikys savo apvalią formą.
10. Orkaitę įkaitinti iki 180 C temperatūros ir kepti apie 1 val. Praėjus pusei laiko galima šimtalapį aplieti susidariusia karamele, taip jis iškeps traškesnis.