Krafinai
Kategorija: Desertai
Krafinai – mielinis, riebus, sluoksniuotas kepinukas, traškia išore, minkštu vidumi.
10 vnt. keksiukų dydžio krafinų tešlai reikės:
- 300 g miltų,
- 150 g šilto skysčio (pyliau 50 g vandens ir 100 g apelsinų sulčių),
- 100 g +50 g sviesto (100 g minkšto, pjaustyto gabaliukais, 50 g ištirpinto),
- 8 g sausų mielių,
- 1 kiaušinio,
- 5 g cukraus,
- 30 g medaus (jei nenorit saldžių – nedėkit),
- 2 g druskos.
- Jei norit – saujos džiovintų vaisių, rudojo cukraus, karvutės saldainių, šokolado gabaliukų, uogienės ar kitų priedų.
Gaminame
* Receptų be galo daug, nelabai ir aišku, kuris yra "tas tikrasis", tai maždaug pasiskaičiavus santykius, pažiūrėjus ko turiu šaldytuve, sukūriau savąjį.
* Mieles, šaukštą miltų, šaukštelį cukraus ir šiltą skystį sumaišyti, palikti 10 min, kol mielės suputos. Tuomet įpilti trupytį paplaktą kiaušinį, druską ir medų. Išmaišyti. Įsijoti miltus ir pradėti minkyti. Kai miltai bus įsiminkę, per tris kartus įminkyti minkštus sviesto gabaliukus. Tešlai suminkyti turėtų pakakti 10 min. Ji tikrai lipni, neišsigąskit, taip ir turi būti. Uždengti rankšluostuku ir palikti šiltai kilti valandą laiko.
* Tuomet mentele (galima ir pirštais, bet su silikonine mentele man patogiau) iškrapštyti tešlą ant miltuoto paviršiaus, pamiltuoti, padalinti į 5 gabaliukus. Kiekvieną gabaliuką iškočioti į plonytį stačiakampį, patepti tirpintu sviestu, jei norit – pabarstyti ruduoju cukrumi, ar razinomis/spanguolėmis, mažiukais karamelės/šokolado gabaliukais ir nuolat miltuojant, bet nubraukiant miltų perteklių kuo standžiau susukti į ritinį. Šį ritinį, delnų pagalba, ridenant aukštyn žemyn, išilginti maždaug dvigubai (pridėtose foto matosi). Kiekvieną ritinį perpjauti išilgai ir susukti į keksiukų popieriukus, būtinai pjūvio puse į išorę (prisipažinsiu, apsižioplinus, ne visus susukau taip kaip reikia).
* (Jei dėsit pvz., karvutės saldainį kaip įdarą, jį perpjaukit pusiau, pirmiausiai susukit keksiuko „dugną“, dėkit saldainiuką ir likusia gyvatėle jį apjuoskit.)
* Dėti į kepimo formelę. Palikti pakilti 15 min. Kepti 190- 200°C apie 15 min. Atvėsus, pabarstyti cukraus pudra.
Skanaus!
Kiaušinius dažome natūraliai
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
Šventėms – tortas „Snickers“
Šokoladinis kavos tortas
Kaip mielėmis tręšti pomidorus ir agurkus – rezultatai jus priblokš
Bene gardžiausi keksiukai – su obuoliais ir traškia kokosų plutele
Tikras lietuviškas Kūčių stalas. Koks jis?
Nepakartojamo skonio tortas „Napoleonas“
Biskvitinis medaus tortas "Sodžius"
Raudonojo aksomo tortas
9 dalykai, kurių jokiu būdu negalima šildyti mikrobangų krosnelėje
Pica su voveraitėmis
Vištienos kepsnys su sūriu „Žalgiris“, vyšniniais pomidorais ir baziliku
3 geriausi naminių saldainių paruošimo receptai!
Pica su vištiena ir ananasais
Išsamus agurkų tręšimo gidas: gausus derlius jus nustebins
Mielinis maltos mėsos ir kopūstų pyragas
Klasikinis medaus tortas
Garsus Vienuolio receptas: padeda išnaikinti vėžines ląsteles ir stiprina imunitetą!
Mielinės tešlos pyragas su aguonų įdaru
PATARIMAI: Ko negalima plauti indaplovėje?
Jautienos troškinys su daržovėmis
Pica su tunu
Kalakutų širdelių kepsniukai