Loretos gardusis dzūkiškas šimtalapis su traškia plutele ir aguonomis
Kategorija: Desertai
Tai labai gardus dzūkiškas šimtalapis, pagal Loretos receptą, kuris gaunasi su nuostabia traškia plutele ir daug aguonų.
Gaminant jį naudosime gana daug sviesto, kuris čia yra svarbiausias ingredientas ir suteikia tobulumo jausmą!
1. Pirmiausia mieles išsukame su šaukštu pieno, miltų ir cukrumi.
2. Tada suberiame visus likusius produktus ir minkome, kol tešla tampa labai elastinga ir tampri. Miltų dedame tik tiek kol tešla nebekimba prie rankų.
3. Minkome maždaug 20-30 minučių. Kuo geriau išminkyta bus šimtalapio tešla, tuo lengviau po to bus plonai iškočioti lakštus.
4. Tešlą paliekame pakilti.
5. Įdarui aguonas nuplikome verdančiu vandeniu ir nuvarviname sietelyje. Tada permalame mėsmale. Aš pasmulkinau su rankiniu maisto trintuvu.
6. Sviestą išlydome ant labai silpnos kaitros ir leidžiame pravėsti.
7. Pakilusią tešlą padaliname į šešis kamuoliukus, pridengus paliekame maždaug 20 minučių šiltai pastovėti.
8. Po to ant miltuoto paviršiaus tešlą plonai iškočiojame.
9. Tešla privalo būti tokia plona, kad per ją matytųsi stalviršis. Pakėlus lakštą dar patampome.
10. Lakštą užtepame gausiai sviestu, apiberiame dalimi cukraus. Sviesto ir cukraus privalo užtekti visiems 6 lapams.
11. Kočiojame sekantį lakštą, klojame ant pirmojo ir vėl aptepame sviestu ir beriame cukrų.
12. Ant paskutiniojo lakšto sutepame sviestą (pasiliekame šlakelį aptepti paviršiui), suberiame likusį cukrų, vanilinį cukrų ir sudedame aguonas.
13. Susukame į vyniotinį ir perkeliame į kepimo formą. Leidžiame maždaug 20 minučių pastovėti šiltai.
14. Po to aptepame paviršių sviestu.
15. Kepame iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje valandą. Kai paviršius apskrunda, uždengiame kepimo popieriaus lakštu. Man apskrudo ganėtinai greitai, po 10 minučių jau turėjau pridengti.
16. Iškepto šimtalapio neišimame iš kepimo formos, o paliekame joje visiškai atvėsti, idealiausia per visą naktį.
17. Galiausiai patiekiame supjaustę nedideliais gabaliukais. Lepinamės!
Gaminant jį naudosime gana daug sviesto, kuris čia yra svarbiausias ingredientas ir suteikia tobulumo jausmą!
Ingredientai
- Tešlai:
- miltai: ~350 gramų
- žalios mielės: 15 gramų
- šiltas pienas: 160 mililitrų
- druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
- cukrus: 20 gramų
- Įdarui:
- aguonos: 150 gramų
- sviestas: 300 gramų
- cukrus: 280 gramų
- vanilinis cukrus: 20 gramų
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia mieles išsukame su šaukštu pieno, miltų ir cukrumi.
2. Tada suberiame visus likusius produktus ir minkome, kol tešla tampa labai elastinga ir tampri. Miltų dedame tik tiek kol tešla nebekimba prie rankų.
3. Minkome maždaug 20-30 minučių. Kuo geriau išminkyta bus šimtalapio tešla, tuo lengviau po to bus plonai iškočioti lakštus.
4. Tešlą paliekame pakilti.
5. Įdarui aguonas nuplikome verdančiu vandeniu ir nuvarviname sietelyje. Tada permalame mėsmale. Aš pasmulkinau su rankiniu maisto trintuvu.
6. Sviestą išlydome ant labai silpnos kaitros ir leidžiame pravėsti.
7. Pakilusią tešlą padaliname į šešis kamuoliukus, pridengus paliekame maždaug 20 minučių šiltai pastovėti.
8. Po to ant miltuoto paviršiaus tešlą plonai iškočiojame.
9. Tešla privalo būti tokia plona, kad per ją matytųsi stalviršis. Pakėlus lakštą dar patampome.
10. Lakštą užtepame gausiai sviestu, apiberiame dalimi cukraus. Sviesto ir cukraus privalo užtekti visiems 6 lapams.
11. Kočiojame sekantį lakštą, klojame ant pirmojo ir vėl aptepame sviestu ir beriame cukrų.
12. Ant paskutiniojo lakšto sutepame sviestą (pasiliekame šlakelį aptepti paviršiui), suberiame likusį cukrų, vanilinį cukrų ir sudedame aguonas.
13. Susukame į vyniotinį ir perkeliame į kepimo formą. Leidžiame maždaug 20 minučių pastovėti šiltai.
14. Po to aptepame paviršių sviestu.
15. Kepame iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje valandą. Kai paviršius apskrunda, uždengiame kepimo popieriaus lakštu. Man apskrudo ganėtinai greitai, po 10 minučių jau turėjau pridengti.
16. Iškepto šimtalapio neišimame iš kepimo formos, o paliekame joje visiškai atvėsti, idealiausia per visą naktį.
17. Galiausiai patiekiame supjaustę nedideliais gabaliukais. Lepinamės!
Raktažodžiai:
miltai, mieles, pienas, simtalapis, druska, cukrus, aguonos, sviestas, vanilinis cukrus
Mielinis pyragas su aguonomis
Pyragas šimtalapis - tradicinis receptas
Labai skanios spurgos
Bandelės su lašinukais
Mielinis picos padas
Plonos picos padas pagal virtuvės mitų griovėjus
Mielinės tešlos pyragas su aguonų įdaru
Aguonų pienas - Aguonpienis
Pyragėliai su džiovintais grybais
Pica kepta kepsninėje
Minkštos moliūgo bandelės
GARDŪS MIELINIAI BLYNAI
Varškės apkepas su aguonomis ir cinamonu
Tikra romo boba - Mielinis velykų pyragas
Kūčiukai su aguonomis - patys paprasčiausi!
RECEPTAS: KINIŠKI BLYNAI (SCALLION PANCAKES)
Bene gardžiausi keksiukai – su obuoliais ir traškia kokosų plutele
Nesaldūs pyragėliai su grybais
Klasikinė pica su kumpiu ir sūriu
Nesaldžios česnakinės bandelės - Ukrainietiškos pampuškos
Picos padas
BANDELĖS SU VARŠKE PAGAL BEATĄ
Glazūra padengtos mielinės bandelės su cinamonu
Tikras atradimas – Mielinė tešla per 10 minučių! Jums pavyks!