Minkštas jogurtinis keksas su mandarinais
Kategorija: Desertų receptai
Ingredientai
- Miltai: 300 g (2 stikl.)
- Kepimo milteliai: 1,5 arb. š.
- Cukrus: 200 g (1 stikl.)
- Druska: žiupsnelis
- Graikiškas jogurtas: 270 g (1 stikl.)
- Kiaušiniai: 3 vnt.
- Rapsų aliejus: 0,5 stikl.
- Mandarinų žievelė: nuo 1 vnt.
Mandarinų sultys: 1 stikl.
Cukrus: 0,5 stikl.
Recepto paruošimas
1. Pasiruošti visus ingredientus.
2. Į didelį dubenį suberti miltus.
3. Prie miltų berti cukrų, kepimo miltelius ir druską.
4. Viską sumaišyti.
5. Tuomet sudėti graikišką jogurtą.
6. Įmušti visus kiaušinius.
7. Supilti rapsų aliejų.
8. Tešlą gerai išmaišyti, kad neliktų sausų miltų.
9. Kepimo formą ištiesti kepimo popieriumi ir supilti tešlą. Paviršių išlyginti.
10. Keksą kepti iki 180 C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 50-55 min. Patikrinti mediniu pagaliuku ar iškepė.
11. Bebaigiant keksui kepti paruošti sirupą. Į nedidelį puodą supilti mandarinų sultis. Sulčių reikia 1 stiklinės, tai būtų maždaug 6-8 mandarinai, priklausomai nuo sultingumo.
12. Į sultis supilti cukrų.
13. Maišant kaitinti kol cukrus pilnai ištirps. Tuomet dar pakaitinti kelias minutes, kol sirupas šiek tiek pakeis spalvą, taps tamsesnis, panašus į šviesaus gintaro spalvą.
14. Iškepusį keksą išimti iš orkaitės ir mediniu iešmeliu gausiai subadyti. Kuo daugiau skylučių, tuo geriau sirupas susigers.
15. Ant kekso pamažu supilti paruoštą sirupą. Jis susigers po truputį.
16. Supylus sirupą keksą palikti pilnai atvėsti. Vėsdamas jis sugers visą supiltą sirupą ir taps ypatingai minkštas.
17. Patiekiant galima apibarstyti cukraus pudra ir papuošti mandarinų skiltelėmis.