Traškus obuolių pyragas su kukurūzų kruopomis

Kategorija: Desertų receptai


Traškus obuolių pyragas su kukurūzų kruopomis

Paskelbė:

Ingredientai

  • kukurūzų kruopos: 3/4 puodelio (200 mililitrų)
  • egologiški rupūs kvietiniai miltai: 3/4 puodelio
  • druska: žiupsnelis
  • baltasis cukrus: 1/4 puodelio
  • "Demera" cukrus: 1/4 puodelio
  • kiaušinių tryniai: 4 (maži)
  • ekologiškas sojų pienas: 200 mililitrų
  • grūdų aliejus: 1 šaukštas (arba vaisių aliejus)
  • obuoliai: 500 gramų (rūgštūs arba saldžiarūgščiai)
  • sviestas: 5 gramai
Trupiniams:
  • kvietiniai miltai: 5 valgomieji šaukštai
  • kukurūzų miltai: 5 valgomieji šaukštai
  • grūdų aliejus: 2 valgomieji šaukštai (arba vaisių aliejus)
  • cinamonas: žiupsnelis (arba pagal skonį)
  • "Demera" cukrus: 4 valgomieji šaukštai
  • sojų pienas: 1 valgomasis šaukštas


Recepto paruošimas

1. Tešlos paruošimas: Kukurūzų kruopos, kvietiniai miltai, druska bei abu cukrų tipai sudedami į gilų dubenį.

2. Viską gerai išmaišykite šaukštu, kol gaunama vienalytė sausa masė.

3. Į atskirą dubenį sudedami kiaušinių tryniai ir lengvai išplakami šakute.

4. Supilkite juos į sausų ingredientų mišinį, įpilkite sojų pieną ir kruopščiai išmaišykite tešlą. Pabaigoje įpilkite grūdų aliejų ir dar kartą gerai išmaišykite.

5. Obuolių paruošimas: Obuoliai nuplaunami po tekančiu vandeniu, nulupami ir pašalinami sėklalizdžiai. Jie supjaustomi mažais kubeliais, kad tolygiai pasiskirstytų ant tešlos.

6. Kepimo formos paruošimas: Kepimo forma (20–24 cm skersmens) ištepama sviestu, kad pyragas nepriliptų. Į formą supilama tešla, kuri išlyginama šaukštu.

7. Obuolių gabalėliai paskirstomi ant tešlos paviršiaus, lengvai įspaudžiant juos į tešlą.

8. Trupinių paruošimas: Dubenyje sumaišomi kvietiniai ir kukurūzų miltai, cinamonas bei "Demera" cukrus.

9. Įmaišomas grūdų aliejus ir sojų pienas. Masė maišoma, kol susidaro trupiniai.

10. Pyrago surinkimas ir kepimas: Paruošti trupiniai tolygiai paskirstomi ant obuolių ir tešlos sluoksnio.

11. Pyragas dedamas į orkaitę, įkaitintą iki 180 °C temperatūros, ir kepamas apie 60 minučių. Kepimo pabaigoje patikrinkite, ar viršus tapo auksinis ir šiek tiek apskrudo.

12. Atvėsinimas ir patiekimas: Iškeptas pyragas išimamas iš orkaitės ir paliekamas šiek tiek atvėsti, kad lengviau pjaustytųsi.

13. Patiekite su vaniliniais ledais, plakta grietinėle ar tiesiog mėgaukitės natūraliu skoniu.

14. Šis receptas džiugins ne tik skonio subtilybe, bet ir traškia tekstūra bei kvapniu cinamono aromatu.

Patiko receptas? Pasidalink!

Dalintis su Facebook