Paprasti susukti kefyro vafliai

Kategorija: Desertai


Paprasti susukti kefyro vafliai

Paskelbė:
26 Lapkričio 2024

Ingredientai

~8 vafliams:
  • kiaušiniai: 3
  • cukrus: 80 gramų
  • druska: žiupsnelio
  • sviestas: 100 gramų
  • kefyras: 200 gramų
  • ruginės sėlenos: 20 gramų
  • miltai: 220 gramų
  • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio


Recepto paruošimas

1. Minkštą sviestą išsukite su cukrumi iki purios masės.

2. Supilkite kefyrą, įmuškite kiaušinius ir gerai išplakite visus ingredientus iki vientisos masės.

3. Įberkite žiupsnelį druskos, kepimo miltelius ir ruginės sėlenas, tuomet atsargiai išmaišykite, kad ingredientai pasiskirstytų tolygiai.

4. Suberkite miltus ir kruopščiai išmaišykite tešlą, kol ji taps tiršta.

5. Palikite tešlą bent 10 minučių, kad sėlenos išbrinktų ir tešla būtų dar puri.

6. Įkaitinkite vaflinę ir šaukštu dėkite tešlą ant kepimo paviršiaus.

7. Kepkite vaflius, kol jie taps auksinės spalvos ir traškūs.

8. Iškepusius vaflius išimkite ir leiskite truputį atvėsti.

9. Patiekite su mėgstamais pagardais – šviežiomis uogomis, medumi ar plakta grietinėle.

10. Santrauka: Šie paprasti susukti kefyro vafliai – gardus ir trapus desertas, puikiai tinkantis bet kuriam dienos laikui. Kefyro dėka vafliai tampa ypatingai purūs, o ruginės sėlenos suteikia malonų tekstūros ir skonio akcentą.

Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: