Traškūs pusryčių vafliai su vanilės nata
Kategorija: Desertų receptai
Ingredientai
- Kiaušiniai: 2 vnt
- Miltai: 250 g
- Sviestas: 125 g
- Cukrus: 200 g (arba 170 g, jei norite mažiau saldžiai)
- Verdantis vanduo: 250 ml
- Vanilė: pagal skonį
- Druska: žiupsnelis
Recepto paruošimas
1. Kiaušinių paruošimas: į dubenį įmuškite kiaušinius ir plakite juos su cukrumi bei vanile, kol masė taps puri ir šviesi.
2. Sviesto įmaišymas: ištirpinkite sviestą ir, kai jis šiek tiek atvės, supilkite jį į kiaušinių ir cukraus mišinį. Gerai išmaišykite, kad ingredientai susijungtų.
3. Miltų ir vandens pridėjimas: persijokite miltus ir po truputį berkite juos į tešlą, pakaitomis pilant verdantį vandenį. Nuolat maišykite, kad tešla būtų vienalytė ir be gumulėlių.
4. Tešlos poilsis: palikite tešlą pastovėti apie 10 minučių, kad ingredientai geriau susijungtų ir tešla šiek tiek sutirštėtų.
5. Vaflių kepimas: įkaitinkite vaflinę ir, jei reikia, patepkite ją aliejumi arba sviestu.
6. Pilkite samtelį tešlos į vaflinę ir kepkite, kol vafliai taps auksinės spalvos ir traškūs.
7. Patiekimas: iškepusius vaflius patiekite karštus su mėgstamais priedais, tokiais kaip šviežios uogos, plakta grietinėlė, šokolado padažas ar medus.
8. Santrauka: Šis vaflių receptas yra paprastas ir greitas būdas paruošti gardžius pusryčius ar desertą. Naudodami siūlomas ingredientų alternatyvas, galite pritaikyti receptą pagal savo mitybos poreikius ar turimus produktus. Svarbiausia – eksperimentuoti ir atrasti savo mėgstamiausią vaflių variantą, kuris džiugins jus ir jūsų artimuosius.