Itališki sausainiai su riešutais "Brutti ma buoni"
Kategorija: Desertų receptai

Ingredientai
- kiaušinių baltymai: 8 (~320 gramų)
- cukrus: 240 gramų
- lazdyno riešutai: 200 gramų (arba migdolai)
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia lazdyno riešutus paskrudiname keptuvėje arba orkaitėje maždaug 10 minučių vidutinio karštumo orkaitėje (stebime, kad nesudegtų).
2. Atvėsiname. Patriname tarp pirštų, kad nusiimtų luobelės (tik tiek, kiek nusiima, nebūtina grandyti, kas nelabai atšokę).
3. Virtuviniu kombainu arba kavamale sumalame iki ne visai miltų, kad dar matytųsi riešutų gabaliukai.
4. Baltymus išplakame iki standžių putų, suberiame cukrų ir dar paplakame iki standesnių putų.
5. Suberiame maltus riešutus ir išmaišome.
6. Masę verčiame į platoką puodą ir kaitiname ant vidutinės kaitros visą laiką kantriai maišydami maždaug 20 minučių, kol masė patamsės, susitrauks, pasidarys lipni ir bus galima lipinti rutuliukus.
7. Paliekame pravėsti.
8. Po to formuojame sausainius, dėliojame ant kepimo popieriaus ir kepame maždaug 40 minučių 160 laipsnių temperatūros orkaitėje. Skanaujame!
Panašūs receptai











