Kriaušių pyragas su kondensuotu pienu ir riešutais

Kategorija: Desertai


Kriaušių pyragas su kondensuotu pienu ir riešutais

Paskelbė:
01 Gruodžio 2022
Tai itin mano pamėgtas kriaušių pyragas su kondensuotu pienu ir riešutais. Pagaminimas jis tikrai nesudėtingai, o skonis tai tikrai nuostabus. Labai rekomenduoju išmėginti jau artimiausiu metu. Esu tikra, kad šiuo receptu tikrai nenusivilsite. Einame gaminti!

Ar žinojote, kaip lengvai išlukštenti riešutus? Riešutai itin lengvai išsilukštens, jei juos pakaitinsite sausoje keptuvėje. Nepersistengiame, kad neprisviltų. Nuolatos juos apverčiame. Tuomet odelė atšokinėja, pasidaro kietesnė. Pavoliojus riešutą tarp pirštų - idealiai išsilukštena.


Ingredientai


  • miltai: 250 gramų
  • cukrus: 50 gramų
  • kiaušiniai: 1
  • sviestas: 150 gramų (arba margarinas kepiniams)
  • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
  • kriaušės: 4-5 didesnės
  • kondensuotas pienas: 1 indelio
  • lazdyno riešutai: 1 stiklinės (arba kiti mėgstami)
  • cinamonas

Recepto paruošimas



1. Pirmiausia kiaušinį išplakame su cukrumi, po to įdedame minkštą sviestą arba kepiniams skirtą margariną.
2. Sudedame miltus ir maišome mediniu šaukštu.
3. Gautą tešlą padaliname į dvi dalis, viena dalis du trečdaliai tešlos, kita trečdalis.
4. Abu tešlos gabaliukus apvyniojame maistine plėvele ir padedame į šaldytuvą maždaug valandai.
5. Per tą laiką, galite pasiruošti įdarą. Nulupame ir kubeliais supjaustome kriaušes, riešutus išlukštename ir smulkiai sumalame blenderiu.
6. Sumaišome kriaušes su riešutais, apibarstome cinamonu (pagal skonį) ir užpilame indeliu kondensuoto pieno.
7. Paimame didesnį gabaliuką tešlos ir paskirstome po kepimo formos dugną. Padarome stačius kraštus, kad neišbėgtų įdaras.
8. Supilame kriaušes. Likusiu tešlos gabaliuku padengiame viršų. Čia jau kaip norėsi: ar užtarkuosime, ar gabaliukais apmėtysime, ar dar kaip sugalvosime...
9. Kepame maždaug 30-40 minučių iki 175 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje.
10. Itin skanu karštas pyragas su ledais. Skanaus!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: