Greitas tinginių tortas "Napoleonas"
Kategorija: Desertai
Ingredientai
- sluoksniuotos tešlos sausainiai "Ausytės": 800 gramų
- pienas: 1 litro
- kiaušiniai: 4
- sviestas: 150 gramų
- cukrus: 100 gramų
- kvietiniai miltai: 6 valgomųjų šaukštų
- vanilinis cukrus: pagal skonį
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia sudedame kiaušinius, cukrų bei miltus į dubenį.
2. Tuomet pridedame vanilnio cukraus, sumaišome ir į mišinį įpilame pieną.
3. Tada pastatome masę ant silpnos ugnies ir verdame ją, nuolatos maišydamos, kol kremas nesustandės.
4. Kai jau kremas šiek tiek atvės, pridedame sviestą ir sumaišome iki vienalytės masės.
5. Dabar jau galite sudėlioti tortą. Imame po vieną sausainį, pamirkome kreme ir dedame ant lėkštės vieną po kito, sluoksnį po sluoksnio. Turėtų būti 5-6 sausainių sluoksniai.
6. Kai išdėliojame visus sausainius, ištepame kremu viršų ir kraštus, tuomet apibarstykite likusiais sausainių trupiniais. Štai ir viskas. Lepinamės!
7. Pastebėjimas: Šį receptą radau youtube (video rusų kalba), tai prisegu jį ir Jums, kad būtų aiškiau matyti kaip vyksta gamybos procesas.
8. Santrauka: Šis greitas tinginių tortas "Napoleonas" yra puikus pasirinkimas tiems, kurie nori pasigaminti klasikinį desertą be ilgo kepimo. Naudojant paprastus ingredientus ir sluoksniuotus sausainius, šis desertas taps mėgstamu saldėsiu Jūsų namuose.