Paprasti naminiai plikyti sausainiai

Kategorija: Desertai


Paprasti naminiai plikyti sausainiai

Paskelbė:
02 Lapkričio 2023

Ingredientai

  • miltai: 170 gramų
  • sviestas: 75 gramų
  • kiaušiniai: 3
  • rudas cukrus: 130 gramų
  • pienas: 350 mililitrų



Recepto paruošimas

1. Iš pradžių į puodą supilkite pieną, sudėkite sviestą bei nuolatos maišydamos užvirkite.

2. Nukelkite nuo viryklės, suberkite miltus bei viską išmaišykite, kad neliktų gumulėlių.

3. Tuomet suberkite cukrų, gerai išmaišykite.

4. Tešlą šiek tiek atvėsinkite, muškite kiaušinius (po vieną), viską gerai išsukite, - tinkamos konsistencijos tešla privalo atšokti nuo puodo sienelių bei sušokti į vieną gumulą.

5. Jei išsukus kiaušinius tešla gavosi skystoka (neišlaiko savo formos), grąžiname ją trumpam ant viryklės bei paplikome maišydamos, tai yra trumpai pakaitiname. Ji privalo būti tokios tirštumo, kad išspaudus sausainius jie puikiai išlaikytų formą.

6. Po to dėkite tešlą į konditerinį maišelį bei spauskite sausainius. Man pačiai pavyko pagaminti dvi skardas po 36 sausainius.

7. Paskui kepkite iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 20-30 minučių, kol sausainiai dailiai apskrus. Sausainiai pavyko tikrai labai skanūs!

8. Pastebėjimas: YouTube radau panašų receptą, kuris patiko mūsų šeimai. Jei ir Jums būtų įdomu pasigaminti, prisegiau video įrašo pabaigoje.


Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: