Sveiki morkų keksiukai su apelsinais ir migdolų miltais

Kategorija: Desertų receptai


Sveiki morkų keksiukai su apelsinais ir migdolų miltais

Paskelbė:

Ingredientai

  • Morkos: 150 g
  • Migdolų miltai: 100 g
  • Kiaušiniai: 2 vnt.
  • Sviestas: 30 g (arba 2 v. š. alyvuogių aliejaus)
  • Apelsino sultys: iš pusės apelsino
  • Medus: 2 v. š. (arba kitos saldiklio alternatyvos pagal skonį)
  • Cinamonas: 0,5 a. š. (nebūtinai)
  • Kepimo milteliai: 1 a. š.



Recepto paruošimas

1. Morkas sutarkavus smulkia tarka, dedami kiaušiniai, ištirpintas sviestas su medumi ir išspaudžiamos apelsino sultys.

2. Visi ingredientai gerai išmaišomi, kad masė būtų vienalytė.

3. Migdolų miltus sumaišius su kepimo milteliais ir cinamonu (jei naudojate), ši sausa masė po truputį įmaišoma į morkų mišinį.

4. Paruoštą tešlą supilama į keksiukų formeles ir kepama iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių, kol keksiukai tampa auksinės spalvos.

5. Išėmus iš orkaitės, keksiukus galima pagardinti riešutų sviestu arba mėgautis be papildomų priedų.

6. Santrauka: Šie sveiki morkų keksiukai su apelsinais ir migdolų miltais yra puikus būdas pasilepinti desertu, neatsisakant sveikos mitybos principų. Dėl aukšto ląstelienos kiekio ir natūralaus saldumo iš morkų, šis desertas ne tik lengvai virškinamas, bet ir mažiau kaloringas nei tradiciniai pyragaičiai.


Patiko receptas? Pasidalink!

Dalintis su Facebook