Eton mess mousse – angliškas desertas su braškėmis

Kategorija: Desertų receptai


Eton mess mousse – angliškas desertas su braškėmis

Paskelbė:

Ingredientai

  • Grietinėlė (30%): 500 ml
  • Želatina: 2 nedideli pakeliai
  • Mini morengai: 10 vnt.
  • Braškių: 200 g
  • Papildomai: cukraus pagal skonį, mėlynių papuošimui


Recepto paruošimas

1. Grietinėlės paruošimas: želatiną ištirpinkite pagal pakuotės instrukcijas.

2. Atvėsintą želatiną supilkite į grietinėlę ir plakite, kol masė taps standi.

3. Saldinimas: jei pageidaujate saldesnio deserto, į grietinėlę įberkite šiek tiek cukraus. Atminkite, kad morengai jau yra saldūs, todėl cukraus kiekį reguliuokite pagal skonį.

4. Sluoksniavimas: į serviravimo taures arba dubenį dėkite sluoksnį plaktos grietinėlės, ant viršaus uždėkite sulaužytų morengų gabalėlius ir supjaustytas braškes.

5. Kartokite sluoksnius, kol sunaudosite visus ingredientus, užbaigdami grietinėlės sluoksniu.

6. Patiekimas: desertą papuoškite šviežiomis mėlynėmis arba kitomis uogomis.

7. Patiekite iš karto, kad morengai išliktų traškūs.

8. Santrauka: Eton mess mousse – tai gaivus ir lengvai paruošiamas desertas, kuriame dera šviežių uogų gaivumas, traškių morengų tekstūra ir puri plakta grietinėlė. Šis klasikinis angliškas skanėstas puikiai tiks tiek kasdieniam pasimėgavimui, tiek ypatingoms progoms. Eksperimentuokite su skirtingomis uogomis ir ingredientų sluoksniavimu, kad sukurtumėte savo tobulą Eton mess variaciją.

Patiko receptas? Pasidalink!

Dalintis su Facebook