Maskarponės putėsiai su braškėmis
Kategorija: Desertai
INGREDIENTAI
- Braškės 1 st. arba trintos braškių uogienės be cukraus
- Citrinos 1 vnt. nutarkuotos pusės citrinos žievelės ir sultys
- Rudasis cukrus 4 valg. š.
- Želatina 10 g
- Maskarponės sūris 200 g
- Grietinėlė 200 ml plakamosios
- Cukrus 40 g miltelinio
- Vanilė 1 vnt. pusė ankšties
KAIP GAMINTI
- Braškes atšildykite, iki vientisos masės išplakite elektriniu plakikliu su ruduoju cukrumi, citrinos sultimis ir nutakuota citrinos žievele, tada pertrinkite per sietelį, kad neliktų sėklyčių.
- Želatiną užpilkite šaltu vandeniu, išbrinkinkite ir ištirpinkite puodelyje virš garų.
- Maskarponės sūrį išplakite su milteliniu cukrumi ir vanilės sėklomis, palengva pildami plonyte srovele įplakite braškių tyrę ir želatiną.
- Atskirame inde grietinėlę suplakite iki standumo, tada labai atsargiai kabindama šaukštu iš apačios į viršų įmaišykite ją į maskarponės ir braškių masę.
- Putėsius išdėliokite į dailius indelius ir per naktį palaikykite šaldytuve.
- Tiekite papuošusi šaldytomis uogomis ir mėtų lapeliais (nebūtinai).
Šokoladiniai putėsiai
Pyragas su maskarpone
Sriuba su lašišomis
Pikantiškas paštetas su figom
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
Kiaušinius dažome natūraliai
Šokoladinis maskarponės tortas su kava
Biskvitinis medaus tortas "Sodžius"
Raudonojo aksomo tortas
Klasikinis medaus tortas
Nepakartojamo skonio tortas „Napoleonas“
Plikyti pyragaičiai
Itin purus varškės apkepas
DVISLUOKSNIS BRAŠKIŲ IR MANGŲ KOKTEILIS
Citrininis pyragas
Šventėms – tortas „Snickers“
Mielinės tešlos pyragas su aguonų įdaru
Purus varškės apkepas
Nekeptas maskarponės pyragas su braškėmis
Obuolių desertas
Lietinių kąsneliai su lašišomis
GRIETININIAI LEDAI (3 VARIANTAI
Desertas: Varškės "kiaušiniai" su braškėmis
Vištienos troškinys su šparaginėmis pupelėmis