Greitai pagaminami plaktos grietinėlės keksiukai
Kategorija: Desertai
Ingredientai
- miltai: 230 gramų
- kepimo milteliai: 2 arbatinių šaukštelių
- druska: žiupsnio
- riebi grietinėlė: 350 gramų (naudoju 36% riebumo)
- kiaušiniai: 3 (dideli)
- vanilinis cukrus: 2 arbatinių šaukštelių
- cukrus: 200 gramų
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia viename dubenyje kiaušinius išplakame su vaniliniu cukrumi.
2. Tuomet kitame inde grietinėlę paplakame, kol gražiai suputos. Nepersistengiame! Jokiu būdu neperplakame.
3. Tada grietinėlę supilame į plaktus kiaušinius ir dar kartą viską paplakame. Po truputį, nuolatos pladamos, supilame visą cukrų.
4. Po to atskirai sumaišome persijotus miltus, kepimo miltelius ir druską.
5. Paskui sausus ingredientus sumaišome su šlapiais. Ir vėl nepersistengiame. Tešla gausis ganėtinai skysta.
6. Tešlą pilame į paruoštas keksiukų formeles ir kepame maždaug 20 minučių iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje, kol medinis pagaliukas, įbestas į keksiuką, ištrauktas bus švarus ir sausas. Lepinamės!
Vaniliniai keksiukai su mėlynėmis
Nedidelis prancūziškas pyragėlis - kanelės
Šokoladinis pyragaitis su putėsiais
BLYNAI SU TARKUOTAIS OBUOLIAIS
Sutirštinto pieno keksiukai
Šakočio keksiukai su šokolado lašeliais
Bananiniai keksiukai su spanguolėmis
KEKSIUKAI SU SERBENTAIS
Kriaušinis - karamelinis tortas Velykoms
BLYNAI SU RICOTTA
Švediškas obuolių pyragas su grietinėle
Kavos keksiukai
Sluoksniuotos tešlos desertas su grietinėle ir maskarpon
Burnoje tirpstantis bananų ir obuolių pyragas
Veganiški avietiniai keksiukai be kiaušinių
Avižinių dribsnių keksiukai su obuoliais, morkomis ir razinomis
VARŠKĖČIAI SU VANILINIU PADAŽU
Lengvi ir gardūs braškiniai pyragaičiai
Veganiški saldžiųjų bulvių keksiukai, glazūruoti šokoladu
Velykiniai lizdeliai - šokoladiniai mufinai
Karameliniai keksiukai
Drėgnas varškės keksas su obuoliais
Braškių ir rabarbarų pyragas su morengu ir migdolais
Šokoladinis pyragas keptas puodelyje - mikrobangėje