Naminės varškės spurgos BE MILTŲ, keptos karšto oro gruzdintuvėje
Kategorija: Desertai
Ingredientai
- Varškė 9% rieb.: 250g
- Avižų sėlenos: 30g
- Kiaušinis: 60g (1 vnt.)
- Kokosų arba saulėgrąžų aliejus: 20ml
- Cukrus: 30g
- Druska: žiupsnelis
Recepto paruošimas
1. Visus ingredientus sudėkite į dubenį: varškę, avižų sėlenas, kiaušinį, aliejų, cukrų ir druską. Išmaišykite rankomis, kol tešla taps vientisa ir lipni.
2. Drėgnomis rankomis suformuokite 3 cm dydžio rutuliukus. Kiekvienas rutuliukas turėtų būti tolygiai suformuotas ir sudėtas ant kepimo formos taip, kad tarp jų liktų 2-3 cm tarpas.
3. Įkaitinkite karšto oro gruzdintuvę iki 180°C. Spurgas kepkite 15 minučių, kol jos taps auksinės spalvos.
4. Išimkite ir leiskite šiek tiek atvėsti prieš patiekiant.
5. Santrauka: Šios naminės varškės spurgos be miltų yra sveikesnis deserto variantas, kuris patiks tiek suaugusiems, tiek vaikams. Kepant karšto oro gruzdintuvėje, sumažinamas aliejaus kiekis, o avižų sėlenos ir varškė suteikia baltymų ir skaidulų.
Varškės spurgos su maskarpone
Šokoladinės varškės spurgos, ruoštos su kepimo milteliais
Tobulos purios senovinės naminės varškės spurgos pagal močiutę
Veganiškos morkų spurgos keptos orkaitėje
Spurgos be varškės
Senoviški sviestiniai sausainiai su varške
Beatos varškės spurgos su obuoliais
Superinės spurgos su įdaru, nuo kurių visa jūsų šeima bus kaip be galvos
Šokoladiniai vafliai su avižų miltais
Varškės sausainiai „Žąsies kojelės“
Sveiki rutuliukai iš avižų
Kondensuoto pieno spurgos – ypač gardu
Ghee sviestiniai sausainiai be pieno ir glitimo su beržų cukrumi
Nepaprastas varškės pyragas
Labai skanios spurgos
Rumuniškas varškės pyragas
Mielinės spurgos su džemu
Trupininis kakavinis varškės pyragas
VARŠKĖS SKARELĖS SU OBUOLIAIS
Trupininis pyragas su rikota ir uogomis
PURUSIS VARŠKĖS APKEPAS
Ispaniškos spurgos Churros
Cukinijų keksas su varškės sūriu
Desertas: Varškės "kiaušiniai" su braškėmis