Naminės varškės spurgos BE MILTŲ, keptos karšto oro gruzdintuvėje

Kategorija: Desertai


Naminės varškės spurgos BE MILTŲ, keptos karšto oro gruzdintuvėje

Paskelbė:
27 Rugsėjo 2024

Ingredientai

  • Varškė 9% rieb.: 250g
  • Avižų sėlenos: 30g
  • Kiaušinis: 60g (1 vnt.)
  • Kokosų arba saulėgrąžų aliejus: 20ml
  • Cukrus: 30g
  • Druska: žiupsnelis



Recepto paruošimas

1. Visus ingredientus sudėkite į dubenį: varškę, avižų sėlenas, kiaušinį, aliejų, cukrų ir druską. Išmaišykite rankomis, kol tešla taps vientisa ir lipni.

2. Drėgnomis rankomis suformuokite 3 cm dydžio rutuliukus. Kiekvienas rutuliukas turėtų būti tolygiai suformuotas ir sudėtas ant kepimo formos taip, kad tarp jų liktų 2-3 cm tarpas.

3. Įkaitinkite karšto oro gruzdintuvę iki 180°C. Spurgas kepkite 15 minučių, kol jos taps auksinės spalvos.

4. Išimkite ir leiskite šiek tiek atvėsti prieš patiekiant.

5. Santrauka: Šios naminės varškės spurgos be miltų yra sveikesnis deserto variantas, kuris patiks tiek suaugusiems, tiek vaikams. Kepant karšto oro gruzdintuvėje, sumažinamas aliejaus kiekis, o avižų sėlenos ir varškė suteikia baltymų ir skaidulų.


Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: