Dvispalvis keksas su majonezu ir kefyru
Kategorija: Desertai
Ingredientai
- kiaušiniai: 2 (trynius atskiriame nuo baltymų)
- cukrus: 0,5 stiklinės (100 gramų)
- majonezas: 0,5 stiklinės (~110 mililitrų)
- kefyras: 0,5 stiklinės (~110 mililitrų)
- miltai: 1,25 stiklinės (~155 gramų)
- kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
- kakava: 0,5 valgomojo šaukšto
- pienas: 1 valgomojo šaukšto
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių kiaušinių baltymus atidėkite. Trynius gerai išsukite su cukrumi bei majonezu. Įmaišykite su kepimo milteliais sumaišytus miltus. Tada atsargiai į tešlą įmaišykite ir iki baltumo išplaktus kiaušinių baltymus ir kefyrą.
2. Po to pusę tešlos dėkite į kekso kepimo formą. Į kitą pusę tešlos dar įdėkite kakavos bei šlakelį pieno, išmaišykite ir sukrėskite ant likusios tešlos.
3. Galite dar su šakute tešloje pavinguriuoti, kad sluoksniai susimaišytų tarpusavyje.
4. Tuomet kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 40 minučių. Mėgaukitės!
KAKAVINIAI VAFLIAI (ARBA VAFLINIAI BLYNAI SU CINKELIU...)
Graikinių riešutų ir obuolių pyragas
Sernik - lenkiškas varškės pyragas su razinomis
Velykinis citrinų keksas
Karališkas obuolių pyragas
Draugystės pyragas su varške ir uogiene
Draugystės pyragas su varške ir uogiene
Baumkuchen (bankuchenas) - skaniausias karališkas vokiškas šakotis
Velykinis citrinų keksas
Šakotis arba kaip namų sąlygomis išsikepti šakotį
VARŠKĖS KEKSAS SU ŠOKOLADO GABALIUKAIS
Žagereliai
Red velvet tortas su švelniu kremu
Pyragas "žmonelė lepina"
Eklerai su vaniliniu kremu
Šokoladinis keksas su gervuogėmis - labai pavykęs derinys!
Migdolinis tortas su Daim šokoladu
Šokoladinis tiramisų tortas
Biskvitinis močiutės obuolių pyragas
Kokosiniai sausainiai
KEKSIUKAI SU SERBENTAIS
Keksiukai su nutella
Mille Feuille (tūkstantalapis - sluoksniuotos tešlos pyragėliai su kremu)
Graikiškų riešutų tortas su vyšniomis