Paprastas tortas su braškėmis ir maskarpone
Kategorija: Desertai
Ingredientai
- Kiaušiniai: 5 vnt.
- Baltasis cukrus: 140 g
- Miltai (550 C): 100 g
- Kepimo milteliai: 1 a.š.
- Kakava: 50 g
- Augalinis aliejus: 4 v.š.
- Maskarponės sūris: 500 g
- Riebi grietinėlė (35-36 proc.): 250 ml
- Cukraus pudra: 5 v.š.
- Vanilinis cukrus: 0,5 a.š.
- Braškių uogienė/džemas/trintos uogos: 6 v.š. (geriausia su rūgštele)
- Vanduo: 0,5 st.
- Citrinos: 3 griežinėliai
- Baltasis cukrus sirupui: 1 v.š.
Recepto paruošimas
1. Įkaitinkite orkaitę iki 170°C. Paruoškite 20 cm skersmens kepimo formą, ją ištepkite sviestu ir pabarstykite miltais.
2. Sumaišykite miltus su kepimo milteliais ir kakava.
3. Kiaušinius plakite su cukrumi aukščiausiu mikserio greičiu, kol masė patrigubės ir cukrus visiškai ištirps. Patikrinkite, ar mišinys gerai išplaktas: perbraukus per masę pirštu, turi likti aiškus takelis.
4. Į kiaušinių mišinį įberkite pusę miltų mišinio ir švelniai įmaišykite, stengdamiesi išsaugoti oro burbuliukus. Tada įpilkite aliejų ir vėl lengvai maišykite. Supilkite likusius miltus ir atsargiai išmaišykite iki vientisos masės.
5. Supilkite tešlą į paruoštą kepimo formą ir kepkite 30-40 minučių arba kol biskvitas iškeps. Patikrinkite mediniu pagaliuku – jei ištraukus jis yra sausas, biskvitas iškepė.
6. Kepimo metu paruoškite sirupą: visus sirupo ingredientus sudėkite į prikaistuvį, užvirkite ir virkite apie 5-7 minutes.
7. Palikite atvėsti.
8. Paruoškite kremą: mascarponės sūrį sumaišykite su cukraus pudra ir vaniliniu cukrumi. Atskirai išplakite grietinėlę iki standžių putų, tada sumaišykite ją su mascarponės kremu.
9. Surinkite tortą: biskvito sluoksnius sulaistykite citrinos sirupu, pertepkitę braškių uogiene ir mascarponės kremu. Surinkite visus sluoksnius ir viršų papuoškite šviežiomis uogomis arba braškių džemu.
10. Tortą laikykite šaldytuve bent 1-2 valandas prieš patiekiant, kad skoniai susimaišytų.
11. Santrauka:"Paprastas tortas su braškėmis" – tai skanus ir lengvas desertas, kuriame derinami purūs biskvitai, švelnus kremas ir gaivi braškių rūgštelė. Šis receptas leidžia būti kūrybingam – eksperimentuokite su skirtingomis uogienėmis, ingredientų alternatyvomis ir patiekimo būdais.