Biskvitiniai glaistyti pyragaičiai su grietinėle ir šokoladine glazūra
Kategorija: Desertai
Ingredientai
- Miltai: 60 g
- Bulvių krakmolas: 10 g
- Cukrus: 60 g
- Kiaušiniai: 3 vnt.
- Grietinėlė (35-36 proc. riebumo): 200 g
- Želatina: 4 g
- Vanduo: 1 v.š.
- Cukraus pudra: 1 v.š.
- Vanilinis cukrus: 0,5 a.š.
- Abrikosų (arba apelsinų, slyvų, kt.) džemas: keli šaukštai
- Juodasis šokoladas: 100 g
- Bekvapis aliejus: 1 v.š.
Recepto paruošimas
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų.
2. Trynius plakite su 2/3 cukraus, kol masė taps šviesi ir puri.
3. Kitame inde plakite baltymus su likusiu cukrumi, kol susidarys standžios putos. Miltus kartu su krakmolu persijokite.
4. Atsargiai sujunkite trynių ir baltymų mases į vieną. Tada švelniai, mentele arba ranka įmaišykite miltų mišinį, stengdamiesi nesuslėgti tešlos.
5. Paruoštą tešlą dėkite į konditerinį maišelį ir išspauskite 6 cm skersmens apskritimus ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos. Kepkite, kol biskvitai pakils ir taps lengvai auksinės spalvos (apie 10-12 minučių). Atvėsinkite.
6. Pusę atvėsusių biskvitų patepkite plonu džemo sluoksniu.
7. Paruoškite įdarą: želatiną užpilkite vandeniu ir palikite išbrinkti 10 minučių. Tuo metu 2 šaukštus grietinėlės užkaitinkite ir joje ištirpinkite želatiną. Ataušinkite.
8. Likusią grietinėlę plakite su cukraus pudra ir vaniliniu cukrumi, kol susidarys tvirta masė. Į atvėsusią želatinos-grietinėlės masę įdėkite pora šaukštų plaktos grietinėlės, gerai išmaišykite ir supilkite į likusią plaktą grietinėlę. Greitai, bet švelniai permaišykite.
9. Paruoštą grietinėlės kremą dėkite į konditerinį maišelį ir išspauskite ant džemu pateptų biskvitų.
10. Virš vandens vonelės ištirpinkite šokoladą su aliejumi. Glaistykite likusius biskvitus šokoladu ir uždenkite jais grietinėle perteptus pyragaičius. Padedame į šaldytuvą, kad šokolado glazūra ir grietinėlė sustingtų (apie 1-2 valandas).