Biskvitiniai glaistyti pyragaičiai su grietinėle ir šokoladine glazūra

Kategorija: Desertai


Biskvitiniai glaistyti pyragaičiai su grietinėle ir šokoladine glazūra

Paskelbė:
16 Rugsėjo 2024

Ingredientai

Biskvitui (16-20 pyragaičių):
  • Miltai: 60 g
  • Bulvių krakmolas: 10 g
  • Cukrus: 60 g
  • Kiaušiniai: 3 vnt.
Pertepimui:
  • Grietinėlė (35-36 proc. riebumo): 200 g
  • Želatina: 4 g
  • Vanduo: 1 v.š.
  • Cukraus pudra: 1 v.š.
  • Vanilinis cukrus: 0,5 a.š.
  • Abrikosų (arba apelsinų, slyvų, kt.) džemas: keli šaukštai
Glazūrai:
  • Juodasis šokoladas: 100 g
  • Bekvapis aliejus: 1 v.š.


Recepto paruošimas

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų.

2. Trynius plakite su 2/3 cukraus, kol masė taps šviesi ir puri.

3. Kitame inde plakite baltymus su likusiu cukrumi, kol susidarys standžios putos. Miltus kartu su krakmolu persijokite.

4. Atsargiai sujunkite trynių ir baltymų mases į vieną. Tada švelniai, mentele arba ranka įmaišykite miltų mišinį, stengdamiesi nesuslėgti tešlos.

5. Paruoštą tešlą dėkite į konditerinį maišelį ir išspauskite 6 cm skersmens apskritimus ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos. Kepkite, kol biskvitai pakils ir taps lengvai auksinės spalvos (apie 10-12 minučių). Atvėsinkite.

6. Pusę atvėsusių biskvitų patepkite plonu džemo sluoksniu.

7. Paruoškite įdarą: želatiną užpilkite vandeniu ir palikite išbrinkti 10 minučių. Tuo metu 2 šaukštus grietinėlės užkaitinkite ir joje ištirpinkite želatiną. Ataušinkite.

8. Likusią grietinėlę plakite su cukraus pudra ir vaniliniu cukrumi, kol susidarys tvirta masė. Į atvėsusią želatinos-grietinėlės masę įdėkite pora šaukštų plaktos grietinėlės, gerai išmaišykite ir supilkite į likusią plaktą grietinėlę. Greitai, bet švelniai permaišykite.

9. Paruoštą grietinėlės kremą dėkite į konditerinį maišelį ir išspauskite ant džemu pateptų biskvitų.

10. Virš vandens vonelės ištirpinkite šokoladą su aliejumi. Glaistykite likusius biskvitus šokoladu ir uždenkite jais grietinėle perteptus pyragaičius. Padedame į šaldytuvą, kad šokolado glazūra ir grietinėlė sustingtų (apie 1-2 valandas).

Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: