Juodojo miško desertas su vyšniomis
Kategorija: Desertai
Ingredientai
- Juodasis šokoladas (>50 % kakavos): 50 g
- Sviestas: 30 g
- Kiaušiniai (M dydžio, kambario temperatūros): 4 vnt.
- Cukrus: 120 g
- Miltai: 90 g
- Kakava („Beatos virtuvės“ 99 %): 30 g
- Kepimo milteliai: 1 a. š.
- Vyšnių želei ir vyšnioms:
- Šaldytos arba šviežios vyšnios be kauliukų: 400 g
- Cukrus: 100 g
- Vyšnių likeris: 60 ml
- Želatina miltelių pavidalu (dr. Qetker): 8 g
- Citrinos sultys: 0,5 vnt.
- Vanduo: pagal poreikį
- Šokoladiniams putėsiams:
- Juodasis šokoladas (>50 % kakavos): 80 g
- Pienas: 50 ml
- Grietinėlė (30-36 % riebumo): 200 ml
- Vanilinis cukrus: 1 a. š.
- Želatina miltelių pavidalu (dr. Qetker): 2 g
- Grietinėlei:
- Grietinėlė (30-36 % riebumo): 400 ml
- Cukraus pudra: 2 v. š.
- Papuošimui:
- Uogos, šokoladas, kakava: pagal poreikį
Recepto paruošimas
1. Biskvito paruošimas: Orkaitė yra įkaitinama iki 180 laipsnių. Skarda, kurios dydis 20x20 cm, išklojama kepimo popieriumi. Juodasis šokoladas ir sviestas dedami į karščiui atsparų indą ir ištirpinami virš garų vonelės.
2. Mišinys atidedamas, kad atvėstų.
3. Kiaušiniai plakami su cukrumi, kol jų tūris patrigubėja. Miltai, kakava ir kepimo milteliai sumaišomi ir persijojami kelis kartus. Sausi ingredientai įmaišomi į kiaušinių masę vertikaliais judesiais, tuomet įmaišomas ištirpintas šokoladas. Mišinys supilamas į paruoštą skardą ir kepamas apie 20 minučių. Atvėsinama ant grotelių.
4. Vyšnių želė: Vyšnios, cukrus, citrinos sultys ir vanduo dedami į puodą ir užvirinami. Įpilama likerio ir maišoma, kol atvės.
5. Želatina sumaišoma su šaukštu vandens ir paliekama išbrinkti. Nuo vyšnių nupilamas skystis, paliekama pusė stiklinės sirupo biskvitui sulaistyti. Likęs sirupas papildomas vandeniu iki 500 ml, užvirinamas ir į jį įmaišoma išbrinkusi želatina. Viskas pilama į indą ir dedama į šaldytuvą.
6. Šokoladiniai putėsiai: Želatina užpilama šaukštu vandens ir paliekama išbrinkti.
7. Juodasis šokoladas ištirpinamas virš garų vonelės. Pienas užvirinamas ir jame ištirpinama želatina. Sumaišomas šokoladas ir pienas, o grietinėlė išplakama iki standumo su vaniliniu cukrumi. Grietinėlė atsargiai įmaišoma į šokolado mišinį.
8. Grietinėlės plakimas: Grietinėlė plakama su cukraus pudra, kol tampa standi.
9. Deserto sluoksniavimas: Želė supjaustoma kubeliais ir paskirstoma indeliuose. Ant viršaus dedama dalis vyšnių.
10. Biskvitas taip pat supjaustomas kubeliais, du trečdaliai jų dedami į desertinius indelius ir lengvai sulaistomi sirupu.