Drėgnas, minkštas, purus ir kvepiantis meduoliais moliūgų keksas
Kategorija: Desertai
Ingredientai
- kiaušiniai: 2
- cukrus: 100 gramų
- medus: 100 gramų
- aliejus: 100 mililitrų
- kepto moliūgo tyrė: 180 gramų
- miltai: 200 gramų
- kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
- soda: 0,5 arbatinio šaukštelio
- druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
- muskato riešutas: 0,5 arbatinio šaukštelio
- imbiero milteliai: 0,5 arbatinio šaukštelio
- aguonos: kelių valgomųjų šaukštų
- apelsino žievelė (arba apelsinų cukatos)
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia kiaušinius išsukite su cukrumi ir medumi.
2. Tada supilkite aliejų ir sudėkite moliūgų tyrę. Masę gerai išmaišykite.
3. Tada atskirame dubenyje sumaišykite visus birius produktus ir atsargiai įmaišykite į tešlą.
4. Pailgą kekso formos skardą išklokite su kepimo popieriumi ir supilkite pasiruoštą tešlą.
5. Galiausiai kepkite gerai įkaitintoje iki 180 laipsnių temperatūros orkaitėje maždaug 45-50 minučių.
Velykinis citrinų keksas
Velykinis citrinų keksas
VARŠKĖS KEKSAS SU ŠOKOLADO GABALIUKAIS
KEKSIUKAI SU SERBENTAIS
Meskouta - marokietiškas apelsinų pyragas
Naminiai riestainiai
Riestainiai
Šokoladinis keksas su gervuogėmis - labai pavykęs derinys!
Turkiškas žalių špinatų pyragas - keksas
Drėgnas varškės keksas su obuoliais
Šokoladinis pyragas su kriaušėmis pagal Beatą
Minkštos moliūgo bandelės
BISKVITINIS PYRAGAS SU UOGIENĖS PERTEPIMU
Apelsinų ir migdolų pyragas
Kalėdinis Pyragas - Meduolis su grietine, kardamonu, gvazdikėliais ir cinamonu
Tobuli varškės vafliai su uogomis
Kriaušinis - karamelinis tortas Velykoms
Apverstas rabarbarų pyragas su migdolų miltais ir jogurtu
Kalėdinis keksas
Ghee sviestiniai sausainiai be pieno ir glitimo su beržų cukrumi
Nepaprastas varškės pyragas
Keksiukai su graikišku jogurtu ir šilauogėmis
Bananiniai keksiukai su spanguolėmis
Drėgnas obuolių pyragas su pienu