Drėgnas, minkštas, purus ir kvepiantis meduoliais moliūgų keksas

Kategorija: Desertai


Drėgnas, minkštas, purus ir kvepiantis meduoliais moliūgų keksas

Paskelbė:
03 Gruodžio 2023

Ingredientai


  • kiaušiniai: 2
  • cukrus: 100 gramų
  • medus: 100 gramų
  • aliejus: 100 mililitrų
  • kepto moliūgo tyrė: 180 gramų
  • miltai: 200 gramų
  • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
  • soda: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • muskato riešutas: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • imbiero milteliai: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • aguonos: kelių valgomųjų šaukštų
  • apelsino žievelė (arba apelsinų cukatos)



Recepto paruošimas

1. Pirmiausia kiaušinius išsukite su cukrumi ir medumi.

2. Tada supilkite aliejų ir sudėkite moliūgų tyrę. Masę gerai išmaišykite.

3. Tada atskirame dubenyje sumaišykite visus birius produktus ir atsargiai įmaišykite į tešlą.

4. Pailgą kekso formos skardą išklokite su kepimo popieriumi ir supilkite pasiruoštą tešlą.

5. Galiausiai kepkite gerai įkaitintoje iki 180 laipsnių temperatūros orkaitėje maždaug 45-50 minučių.


Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: