Gaivus jogurtinis žele desertas su vaisiais

Kategorija: Desertai


Gaivus jogurtinis žele desertas su vaisiais

Paskelbė:
09 Lapkričio 2023

Ingredientai

Želė sluoksniui:
  • konservuoti persikai: 1 didelės skardinės
  • raudonos vynuogės be kauliukų: 100 gramų
  • želatina: 1,5 valgomojo šaukšto (+ 50 mililitrų vandens)
  • skystis, kuriame buvo konservuoti persikai: 300 mililitrų
  • aliejus: šlakelio (formos patepimui)
Jogurtiniam sluoksniui:
  • mango - persikų jogurtas: 500 mililitrų
  • pienas: 100 mililitrų
  • želatina: 2 valgomųjų šaukštų
  • cukrus: 2 valgomųjų šaukštų


Recepto paruošimas

1. Pirmiausia želatiną užpilkite vandeniu ir palikite brinkti.

2. Formą, kurioje darysite desertą, patepkite aliejumi.

3. Nuo persikų nupilkite skystį ir atidėkite į šalį.

4. Persikus supjaustykite riekelėmis. Vynuoges nuplaukite.

5. Į formą guldykite vaisius.

6. Želatiną ištirpinkite garų vonelėje. Atvėsinkite ir supilkite į persikų skystį. Išmaišykite.

7. Plona srovele supilkite ant vaisių. Dėkite į šaldytuvą stingti. Man pačiai sustingo itin greitai neprireikė laukti, nei valandos.

8. Gaminkite kitą sluoksnį: Želatiną užpilkite pienu ir palikite brinkti.

9. Į jogurtą suberkite cukrų, pamaišykite, kol ištirpsta.

10. Želatiną ištirpinkite garų vonelėje. Atvėsinkite ir supilkite plona srovele į jogurto masę. Šį pilkite jau ant sustingusio žele ir vaisių sluoksnio.

11. Dėkite į šaldytuvą stingti ir šiam sluoksniui.

12. Po to supjaustykite ir lepinkitės!

Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: