Gaivus jogurtinis žele desertas su vaisiais
Kategorija: Desertai
Ingredientai
- konservuoti persikai: 1 didelės skardinės
- raudonos vynuogės be kauliukų: 100 gramų
- želatina: 1,5 valgomojo šaukšto (+ 50 mililitrų vandens)
- skystis, kuriame buvo konservuoti persikai: 300 mililitrų
- aliejus: šlakelio (formos patepimui)
- mango - persikų jogurtas: 500 mililitrų
- pienas: 100 mililitrų
- želatina: 2 valgomųjų šaukštų
- cukrus: 2 valgomųjų šaukštų
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia želatiną užpilkite vandeniu ir palikite brinkti.
2. Formą, kurioje darysite desertą, patepkite aliejumi.
3. Nuo persikų nupilkite skystį ir atidėkite į šalį.
4. Persikus supjaustykite riekelėmis. Vynuoges nuplaukite.
5. Į formą guldykite vaisius.
6. Želatiną ištirpinkite garų vonelėje. Atvėsinkite ir supilkite į persikų skystį. Išmaišykite.
7. Plona srovele supilkite ant vaisių. Dėkite į šaldytuvą stingti. Man pačiai sustingo itin greitai neprireikė laukti, nei valandos.
8. Gaminkite kitą sluoksnį: Želatiną užpilkite pienu ir palikite brinkti.
9. Į jogurtą suberkite cukrų, pamaišykite, kol ištirpsta.
10. Želatiną ištirpinkite garų vonelėje. Atvėsinkite ir supilkite plona srovele į jogurto masę. Šį pilkite jau ant sustingusio žele ir vaisių sluoksnio.
11. Dėkite į šaldytuvą stingti ir šiam sluoksniui.
12. Po to supjaustykite ir lepinkitės!