Naminis juodas šokoladas

Kategorija: Desertai


Naminis juodas šokoladas

Paskelbė:
20 Spalio 2023

Ingredientai

  • kakava: 60 gramų
  • kakavos sviestas: 30 gramų
  • cukraus pudra: 2,5 valgomojo šaukšto
  • cinamonas: 0,5 arbatinio šaukštelio



Recepto paruošimas

1. Kakavos sviestas yra gana kietas neapibrėžtos formos gabalas. Šiandien aš naudoju kakavos sviestą - jokio skonio ar kvapo. Kad skonis būtų įdomesnis, įdėsiu šiek tiek cinamono.

2. Sumaišykite kakavos sviestą su kakava.

3. Kakavos miltelius, cinamonas ir kakavos sviestą statome į vandens vonelę ir kaitiname ant nedidelės kaitros, nuolatos maišydami.

4. Kai maždaug pusė masės išsilydo, suberiame cukraus pudrą per sietelį. Ir dar kartą dedame ant kaitros, nuolatos maišydami.

5. Temperatūros nepakeliame aukščiau nei 45 laipsniai. Maišydami palaukiame , kol temperatūra nukris iki 28 laipsnių. Tada dar kartą masę vandens vonelėje šildome (pakeliame temperatūrą) iki 32 laipsnių vis maišydami.

6. Paruoštą masę supilame į norimą formą, pas mane buvo speciali forma šokoladui, bet galima pilti į kur tik norisi. Dedame į šaldytuvą sustingimui.

7. Sustingusį šokoladą išimame iš formos.

8. Tai paprasčiausias juodo šokolado receptas. Bet galite pasigaminti šį šokoladą su įvairiausiais norimais priedais - riešutais, kokosu, džiovintais vaisiais ir visu kitu, kuo tik sugalvosite. Skanaus!


Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: